Tort lapte de pasare

de gaby_duceag in Torturi, 24 Oct 2010 | 11001 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat (voi puteti folosi reteta preferata de pandispan, eu am ales asta:
  • 3 oua
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao,
  • o lingura ulei
  • o lingura apa
  • 1/2 lingurita praf copt
crema:
  • 5 oua
  • 125 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • un plic gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita esenta vanilie
  • 150 gr unt
  • 200 ml apa
  • un pahar si jumatate zahar ( pahar de 200 ml)
glazura:
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 80 ml frisca lichida
  • o lingura unt
decor:
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort lapte de pasare:

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Le mixam spuma, adaugam zaharul , apoi galbenusurile, pe rand, faina amestecata cu praful de copt, cacaua iar la final uleiul si apa.

Turnati amestecul intr-o forma unsa cu ulei, tapetata cu faina si coaceti aproximativ 25 min in cuptorul preincalzit la 160 grade.

Crema

Separati albusul de galbenus.

Albusurile le mixati bine cu jumatate de pahar cu zahar. Galbenusurile le mixati cu un pahar zahar pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati laptele, faina si mixati bine bine.

Puneti vasul la foc mic si amestecati mereu cu un tel pana ce crema se ingroasa. Lasati 15 minute la racit. 

Gelatina o hidratati 3 minute in 3 linguri de apa apoi adaugati restul de apa si o diluati la bain marine.

In compozitia de galbenusuri adaugati zaharul vanilat si esenta iar in cea de albusuri gelatina, racita, in fir subtire.

Amestecati usor cele doua compozitii.

Intr-un vas tapetat cu folie de plastic asezati jumatate din blat (dupa ce blatul  l-ati taiat in doua, pe orizontala), turnati crema, asezati al doilea blat si bagati la frigider pentru 3 ore.

Rasturnati si decorati partea superioara cu glazura obtinuta prin topirea la foc mic a ingredientelor, racita, apoi ornati cu frisc(mai frumos decat mine, va rog !!!:)))) )

sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort de branza cu ciocolata si cappuccino