Tort Kodrit Kadir

de diana_k in Torturi, 17 Apr 2010 | 4846 vizualizari

 

pt ca de cateva zile mi-a facut cu ochiul tortula asta , azi l-am pus in practica....rezultatul FOARTE BUN !

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 1 ou,
  • 100g zahar,
  • 100ml lapte,
  • 100g faina,
  • 1.2 praf de copt,
  • cacao,
  • esenta rom
  • caramel:
  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 800ml lapte
  • 1 esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • sirop:
  • 6 liguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Blatul:  oul l-am mixat bine cu zaharul, apoi am adaugat untul topit, laptele , faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua,esenta de rom. Am amestecat bine.

Caramel: batem bine ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele ,sarea si esenta de rom

Sirop :Intr-un vas caramelizam cele 6 linguri zahar,lasam la racit, apoi punem amestecul de oua si imediat amestecul pt. blat.

introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pt 40-45min.

se rastoarna pe platou doar cand este complet racit.

se poate decora cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nadina73 1

26.06.2010, 20:38

super bine ti-a iesit 5 furcu mari si late,al meu nu a iesit asa bine

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 08:03

tia iesit super bine si deliciosssssss

nilgun 1

06.07.2013, 14:27

abia astept sa fac si eu acest tort al bucatarasilor

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea de nuca si cafea