Am facut acest tortulet pentru ziua indragostitilor!
Preparam biscuitele astfel:
Se bate cu mixerul,ouale galbenusurile,praful de sare si zaharul.Se amesteca cam 15 minute pana devine o crema tare.Se adauga si faina in ploaie,se amesteca cu o lingura, apoi aluatul format se aseaza intr-o tava mare(cea de cuptor e buna) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru circa 15 minute la 180 grade.
Se scoate si se lasa la racit pe un prosop de bucatarie.
Preparam mouse-ul astfel:
Topim ciocolata la bain marin,apoi o lasam la racit.Punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece.A parte batem galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam ciocolata topita,vanilia si gelatina stoarsa si topita in 2 linguri de apa calda.
Batem frisca tare si o adaugam la crema cu miscari de jos in sus.Acesta va fi mouse-ul cu ciocolata alba.
Pentru glazura amestecam intr-o cratita toate ingredientele inafara de gelatina care o punem la inmuiat intr-un castron cu apa rece.
Se aseaza cratita pe foc si si se amesteca incontinuu pana trage un clocot.Dam deoparte si adaugam gelatina stoarsa bine.Se lasa la racit pana la temperatura camerei.
Asamblam tortul astfel:
Taiem biscuitele in doua.Decupam doua inimioare din cele 2 bucati obtinute,Acestea vor fi blaturile tortului.Unul dintre blaturi il asezam pe un carton taiat si el de masura inimioarelor,il stropim bine cu sirop,apoi asezam un strat uniform de mouse .Acoperim cu celalalt blat si il stropim si pe acesta cu sirop Acum pentru a glazura tortul il vom aseza pe un gratar si gratarul il punem intr-o tava mai marisoara.Cu un polonic turnam din gazura pe tort pana il vom acoperi de tot....repetam operatiunea de mai multe ori.Il lasam la racit in frigider dupa care il decoram dupa plac.