Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul . Adaugi cate un ou pe rand si mixezi 3 minute dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt. Se adauga la compozitie faina alternand cu laptele. Se imparte compozitia in doua parti egale. Se topesc ciocolatele separat. Puteti folosi orice alta ciocolata doar sa fie amaruie si cu lapte in parti egale pentru a nu iesi prea dulce. Intr-o compozitie adaugam ciocolata alba, coaja de portocale si esenta de vanilie iar in cealalta esenta de rom, ciocolata amaruie si nessul. Se coc separat doua blaturi timp de 30-40 de minute.
Trebuie avut in vedere faptul ca blaturile sunt foarte fragede datorita ciocolatei si sa aveti grija sa nu se rupa la taiere. Cele doua blaturi se taie in doua pe lung.
Facem un ganache din frisca, cognac si ciocolata. Frisca se incalzeste la bain marie pana aproape de fierbere. Torni frisca fierbinte peste ciocolata, lasi 5 minute apoi amesteci cu mixerul. Se lasa la racit. Se monteaza tortul punandu-se un blat alb, un rand de crema, blat negru, iar crema, blat alb, crema si blat negru. Se orneaza dupa preferinta. Eu am folosit putina frisca, crema de ciocolata si bomboane. Este un tort foarte aromat si fraged datorita ciocolatei.