Tort imbatator de ciocolata cu alcool

de cristinne in Torturi, 22 Ian 2011 | 14371 vizualizari

 

Un tort pentru oamenii mari:D 'Tort imbatator de ciocolata cu alcool' = nu recomand sofatul dupa acest tort=))

 

INGREDIENTE

Blat (mai subtire imi place):

  • 200gr faina;
  • 150ml ulei;
  • 150 ml apa minerala;
  • 200 gr zahar;
  • 3 linguri cacao;
  • 4 oua
  • 1 praf de copt;
  • 1 esenta rom;
  • coniac pt insiropat

Crema de ciocolata

  • 6 oua;
  • 60 grame unt;
  • 10 lingurite zahar farin;
  • 500 ml frisca lichida;
  • 300 gr ciocolata
  • o cutie de crema de branza nesarata (mascarpone)250gr
  • 6 linguri lichior sau coniac;

Glazura:

  • finetti (sau orice ciocolata ori de emnaj topita ori la borcan)50 gr
  • 6 linguri coniac
  • 2 varf. de cutit de unt
  • alune(optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort imbatator de ciocolata cu alcool:

Blatul:

Se separa ouala. Se bate albusul spuma cu zaharul. Se amesteca apoi cu galbenusurile batute cu uleiul si apa minerala. La final se incorporeaza faina cu o paleta, praful de copt stins cu lamaie si cacaua. Se da la cuptorul preincalzit pt 10 minute (pana se coace).

Se scoate, se raceste, se taie in 2 parti si se face un sirop dulce pentru insiropat din apa zahar si coniac, sau pt senzatii tari doar din coniac;)) si zahar,dar nu recomand sofatul dupa acest tort:)

Crema de ciocolata:

Eu am facut-o toata odata, apoi am impartit-o in 2 si intr-una am pus alcoolul si in cealalta am pus crema de branza (ca sa iasa mai tare si mai deschisa la culoare), , urmand ca la final cand se umple tortul, sa fie 2 creme cum ar veni diferite.

Se topeste ciocolata impreuna cu untul (la bain-marin); Se separa ouale si se bat separat albusurile cu zaharul si galbenusurile separat. Se bate separat frisca. Se ia ciocolata de pe foc topita si se lasa sa se raceasca usor (pana devine calduta), se toarna apoi galbenusurile si se omogenizeaza. Se mai lasa nitel la racit cateva minute si se toarna si albusurile amestecand bine. La final se incorporeaza si frisca batuta.

Glazura:

Se topeste ciocolata (fie  finetti fie de menaj) la microunde cu tot cu coniac, se scoate si se amesteca energic lichidul vascos usor. Se pune imediat pe tort decorand (repede pentru ca se face vascoasa imediat).

Dupa o noapte de stat la frigider, se scoate forma usor si se decoreaza marginile cu frisca batuta sau cu alune, sau cu nimic  pt ca glazura se prelinge pe margini si arata excelent

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort imbatator de ciocolata cu alcool" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Unicorn cu crema de zmeura si crema de ciocolata cu cirese