Tort iepurila

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 23 Apr 2011 | 3943 vizualizari

 

Fie ca bucuria Invierii Domnului sa va aduca in suflet Liniste si Pace si Fericirea de a petrece aceste clipe magice cu cei dragi.Paste fericit tuturor!!!!

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 lingura nuca de cocos verde
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri de ulei

pentru crema alba:

  • 1 plic crema de lamaie
  • 250 ml lapte
  • 6 linguri de frisca batuta
  • 1 plic gelatina

pentru crema de ciocolata:

  • 250 g finetti cu alune
  • 250 ml lapte
  • 6 linguri frisca batuta

pentru decor:

  • frisca
  • bomboane
  • nuca de cocos verde
  • creioane de la Dr Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort iepurila:

Pregatim blatul astfel:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, uleiul, faina, praful de copt, nuca de cocos si esenta de vanilie.

Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt, turnam compozitia rezultata in ea si dam la cuptorul preincalzit cca 20 de minute.

Dupa ce s-a copt il scoatem si-l lasam sa se raceasca, apoi il taiem in doua.

Unul din blaturi il vom folosii pentru cap, iar unul, pentru urechi si papion pe care il vom decupa cu ajutorul unei farfurii pe care o intoarcem cu gura in jos si apasam cu putere pentru a forma urechiile  ( vezi foto ), iar papionul se formeaza singur dupa decuparea celeilalte urechi.

Il asamblam, punem crema de lamaie, pe care am facut-o conform instructiunilor de pe pachet, apoi o amestecam cu frisca si cu gelatina facuta conform instructiunilor de pe pachet.

Peste crema de lamaie vom pune crema de ciocolata pe care am facut-o in felul urmator: am mixat finetti cu lapetele, apoi am adaugat frisca si gelatina si am dat la rece 5 minute.

Deasupra ornam cu frisca.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort iepurila" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de mure, branzica si afine