Tort Iepuras sau Fluturas

de simonay in Torturi, 11 Iun 2013 | 3587 vizualizari

 

Un tort bun ,dragalas pe gustul copiilor !

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 4 oua
  • 200 gr. zahar tos
  • 80 ml. apa
  • 80 gr. unt topit
  • 200 gr. faina 00
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • Crema
  • 250 gr. zahar
  • 100 ml. apa
  • 50 gr. cacao amara
  • 250 gr. unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iepuras sau Fluturas:

Blatul: Se pune apa la fiert, se adauga zaharul si se lasa pe foc pana devine un sirop. Intre timp se mixeaza albusurile pana devin tari, apoi se toarna siropul fierbinte. Cand sunt lucioase se pun pe rand galbenusurile, apoi untul topit si racit, coaja de lamaie si praful de sare. Se pune mixerul deoparte si cu o lingura amestecam incet de jos in sus punand faina cernuta. Compozitia se toarna in doua tavi rotunde de aceeiasi marime pe foaie de copt si se da la cuptor ventilat 20'-25' la 180°.

Cand s-a copt si racit, un blat se taie in doua pe orizontal, iar al doilea pe vertical in forma de semicerc de ambele parti ale blatului, astfel incat sa rezulte doua emisfere egale (urechile) iar partea din mijloc papionul.

Crema: Se face din nou un sirop din apa si zahar in care se adauga cacaoa (daca doriti crema alba se topeste in sirop 100 gr. ciocolata alba) , se raceste si se incorporeaza in untul batut spuma. Crema se pune in mijlocul blatului iar deasupra se acopera cu frisca

Decorarea ramane la aprecierea voastra. La tortul fluture se taie blatul in doua pa orizintal si pe vertical.Sper sa va placa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepuras sau Fluturas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Doboș