Este un tort pe care l-am facut cu ionix(de fapt mai mult eu ca ea radea non-stop )cu ocazia aniversarii casatoriei ei...va pup dragii mei...
blat:
crema:
blatul:
ouale se bat spuma cu zaharul.
se pune esenta de rom,coaja de portocala si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.
se pune faina treptat iar la urma cacaua.
se ia o tava rotunda,se unge cu putina margarina si se tapeteaza cu hartie de copt.
compozitia se imparte in 3 parti egale si se coc 3 foi pe rand, circa 12 min fiecare foaie.
crema:
galbenusurile si cele doua oua se bat cu 6 linguri de zahar.
se pun si cele 2 linguri jumatate de faina si 200 ml lapte.
se amesteca bine toate iar 1 litru de lapte se pune intr-o cratita la fiert.
cand laptele incepe sa fiarba se trage cratita deoparte,se pune amestecul de oua si se pune iar cratita pe foc.
se fierbe la foc mic,continuu pana se ingroasa ca o budinca.
stingem ochiul si adaugam esenta de vanilie,si lasam sa se raceasca.
dupa ce s-a racit crema,se ia untul si se freaca cu 2 linguri zahar pudra.
peste untul frecat se adauga crema de oua cu lapte rand pe rand.
apoi impartim crema in doua:in una punem portocala(coaja de portocala si pulpa de la portocala fara suc) iar in cealalta plicul de cappucino(ca sa fie mai accentuat gustul puteti pune 2 plicuri).
punem prima foaie,o insiropam cu suc de la portocala si punem crema de portocala.
punem a doua foaie,insiropam iar cu suc de portocale si punem crema cu cappucino,iar la urma punem ultima foaie.
frisca o batem conform instructiunilor de pe plic.
imbracam tortul in frisca alba,iar putina frisca o amestecam cu putin colorant rosu pentru a orna.
1
din pacate poza la sectiune nu am,doar daca a facut ionix poza...