Tort Giulia

de Adele in Torturi, 11 Apr 2014 | 4537 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit pentru pitica mea care face 3 anisori :P..

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar.
  • 4 linguri faina.
  • 1 ulei .
  • 1 praf de copt.
  • 1 esenta vanilie.
  • Blat 2:
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar.
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao amara.
  • 1 lingura ulei.
  • 1 praf de copt .
  • 1 esenta rom.
  • Crema 1:
  • 250 ml frisca
  • 1 ciocolata alba (100gr)
  • 1 esenta vanilie.
  • Crema 2 :
  • 250 gr mascarpone
  • 1 ciocolata lapte (100gr)
  • 1 esenta rom.
  • Pentru sirop :
  • 200 ml apa
  • 5 linguri zahar.
  • Pentru ornare:
  • frisca
  • piscoturi
  • marshmallow roz.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Giulia:

Blat 1: Batem ouale cu zahar si ulei ,adaugam esenta de vanilie si faina cu praful de copt.Punem in tava si dam la cuptor pentru 20-25 minute la 180°.

Blat 2: Batem ouale cu zahar si ulei,adaugam esenta de rom ,apoi faina cu praful de copt si cacaoa.Amestecam bine si punem in tava(eu am folosit aceasi tava) si dam la cuptor pentru 20 de minute la 180°.

Crema 1: punem o oala cu apa pe foc.deasupra punem un vas in care adaugam ciocolata bucati si 1 lingura frisca lichida ,amestecam bine si dam la racit.Intre timp batem frisca si apoi adaugam ciocolata topita si esenta de vanilie.Amestecam bine totul si dam la rece.

Crema 2: Punem la topit ciocolata cu o lingura de frisca ,la fel ca la crema 1.Intr-un vas amestecam mascarponele cu 2 linguri de zahar si esenta de rom ,adaugam ciocolata racita si amestecam bine.Dam crema la rece.

Cand blaturile sunt gata le taiem pe fiecare in doua,asezam prima parte de blat 1 insiropam si adaugam crema 2.Deasupra punem o parte din blatul 2.

Insiropam bine si adaugam crema 1 ,punem o parte din blatul 1 .Insiropam bine si punem crema 2.Inchidem cu blatul 2 si insiropam bine.il dam la rece pentru 30 de minute.

Invelim tortul in frisca si il ornam dupa gust cu ciocolata ,frisca si piscoturi.

 

 

TIPS-URI

1

Puteti face o singura compozitie de blat ,fara a pune esenta si cacaoa,pe care o imaprtiti in doua,intr-o parte puneti esenta de vanilie iar in partea ramasa cacaoa si esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Giulia" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea de nuca,pandispan si crema de vanilie