La mine tortul nu mai este o prajitura care se face doar la aniversare sau zile mai speciale.fac mai tot timpul ca mi se pare mai usor.
Are o vorba leutul meu :''Nu faci si tu un tortulet mic,asa repede"'
Blat:
Galbenusurile frecate spuma cu zaharul, pana se topeste, se adauga faina si la final albusurile batute spuma tare. Se incorporeaza bine, amestecam incet sa nu se lase adaugam si pepitele de ciocolata. Se unge o forma de tort, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia in ea. Se da la cuptotul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii.
Sirop:
Se fierbe apa cu zaharul, se da de pe foc si se adauga esenta de rom, apoi se lasa la racit.
Crema:
Pentru fiecare plic in parte. Amestecam continutul plicului de crema cu 150 g zahar pudra si 250 ml lapte se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa. Se adauca jumatate din frisca batuta spuma. La fel procedam si la crema a doua.
Asamblare.
Blatul racit se taie in 3, se insiropeaza si se umple cu crema, cum doriti la interior crema de cacao si la exterior cea de vanilie sau invers. Se orneaza cu pepite de ciocolata.