Desi fac foarte rar torturi la comanda, m-am incumetat sa fac unei fetite dragalase un tort cu tematica Frozen. Nu a fost cel mai reusit tort din punct de vedere estetic insa a fost pe placul sarbatoritei si cred ca gustul a compensat alte lipsuri.
Si pentru ca m-am gandit ca as putea sa fiu de ajutor altor mamici care doresc sa faca chiar ele tortul pentru fetitele lor, o sa va zic exact cum am facut acest tort.
Pregatire blaturi
Albusurile le mixam spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 3-4 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia in cele doua tavi tapetate cu hartie de copt si bagam tavile pe rand la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute (nu se intampla nimic daca o tava sta si asteapta pana e gata prima). Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
Blaturile le scoatem pe platouri si le lasam sa se raceasca.
Cat timp se coc blaturile pregatim crema de ciocolata:
Amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de o ora. Cand o scoatem din frigider o mixam cu mixerul la inceput la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema foarte fina si spumoasa. Separat mixam 400 ml frisca indulcita si adaugam apoi treptat crema de ciocolata peste frisca mixand la treapta cea mai mica sau amestecand cu un tel.
Pentru jeleul de portocale: stoarcem portocalele cu un storcator de citrice, iar sucul obtinut il punem intr-un vas, adaugam zaharul si punem vasul pe foc lasand sa fiarba. Amidonul il amestecam intr-un bol cu 3-4 linguri de apa rece, adaugam 2-3 linguri din sucul fierbinte dupa care turnam inapoi in vas amestecand pana se ingroasa si devine transparent.
Pregatim si triunghiurile de ciocolata astfel: topim ciocolata pe baie de aburi apoi o intindem pe o hartie de copt si cu varful unui cutit trasam triunghiurile (pentru a le separa). Dam foaia de copt la frigider pana in momentul in care ornam tortul.
Asamblare:
Tortul a fost tinut pana a doua zi dimineata in frigider si abia cu cateva ore inainte de a-l inmana destinatarilor am pus vafa cu imagine ( cam 3 ore). Sper ca aceasta reteta o sa va fie de ajutor si daca aveti intrebari, le puteti lasa la comentarii si am sa va raspund cat pot de repede.