Acest tort l-am facut fetitei mele Stefania la implinirea varstei de 1 anisor.A fost foarte curioasa.. :) ;)
Blat:
Crema:
Sirop:
Ornat:
Blatul:
1.Separam albusurile de galbenusuri.
2.Batem albusurile spuma cu un varf de sare.Dupa aceea rand pe rand punem cate o lingura de zahar si continuam sa batem pana se topeste zaharul.
3.Adaugam pe rand cate un galbenus si continuam sa batem.
4.Punem in ploaie faina si praful de copt cernute si mestecam incet.
5.Am uns o tava cu ulei si am tapetat cu faina (o tava de 24cm diametru)am pus compozitia si am da la cuptor 25-30 de minute la 180°,cuptorul fiind preincalzit.
6.Am facut testul cu scobitoarea si am lasat sa se raceasca in cuptor.
Pregatim crema:
1.Se freaca bine ouale cu zaharul.Adaugam coaja de lamaie si mestecam.
2.Punem zeama de lamaie careia ii adaugam apa pana la 200ml.
3.Adaugam si faina in polaie,mestecam,punem compozitia intr-o cratita si pune la foc sa dea in clocot,si sa fiarba 5-7 minute mestecand intruna.
4.Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la racit.
5.Batem smantana si cand s-a racit complet crema,adaugam frisca si mestecam.
Siropul:
Punem intr-o cratita apa cu zaharul si lasam sa se topasca zahaul.Cand s-a racit punem esenta de vanilie.
Pentru ornat:
1.Am curatat si spala fructele.Am taiat marunt 5 capsuni(restul le-am lasat la uscat si le-am folosit la ornat) si kiwi,le-am dat prin blander si cu ajutorul unei site deasa am cos semintele.
2.Am batut smantana si am impartit-o in doua in care:in una am pus sosul de capsuni si in una sosul de kiwi.
Asamblare:
1.Am taiat blatul in doua si pe lung si pe lat.Apoi cele doua jumatati le-am intors si le-am asezat in"V"sa aiba forma unui fluture.
2.L-am insiropat am intins crema (am pastrat 5 linguri)am pus celelalte jumatati am intins crema pastrata si am ornat cu frisca colorata si capsuni.
1
Ca sa se raceasca mai repede crema,sa o transferati intr-un bol.
2
Fiecare orneaza cum ii place si ce imaginatie are.