Tort Fluture

de Alina26 in Torturi, 4 Iul 2013 | 9851 vizualizari

 

Acest tort l-am facut fetitei mele Stefania la implinirea varstei de 1 anisor.A fost foarte curioasa.. :) ;)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 1 lg apa rece
  • 1 lg ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare

Crema:

  • 2 oua
  • 275g zahar
  • coaja rasa si zeama de la 2 lamai
  • 50g faina
  • 100g smantana pentru frisca indulcita(Hulala)

Sirop:

  • 200ml apa
  • 50g zahar
  • 1 esenta de vanilie

Ornat:

  • 150g smantana pentru frisca
  • 20 de capsuni
  • 2 kiwi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Fluture:

Blatul:

1.Separam albusurile de galbenusuri.

2.Batem albusurile spuma cu un varf de sare.Dupa aceea rand pe rand punem cate o lingura de zahar si continuam sa batem pana se topeste zaharul.

3.Adaugam pe rand cate un galbenus si continuam sa batem.

4.Punem in ploaie faina si praful de copt cernute si mestecam incet.

5.Am uns o tava cu ulei si am tapetat cu faina (o tava de 24cm diametru)am pus compozitia si am da la cuptor 25-30 de minute la 180°,cuptorul fiind preincalzit.

6.Am facut testul cu scobitoarea si am lasat sa se raceasca in cuptor.

Pregatim crema:

1.Se freaca bine ouale cu zaharul.Adaugam coaja de lamaie si mestecam.

2.Punem zeama de lamaie careia ii adaugam apa pana la 200ml.

3.Adaugam si faina in polaie,mestecam,punem compozitia intr-o cratita si pune la foc sa dea in clocot,si sa fiarba 5-7  minute mestecand intruna.

4.Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la racit.

5.Batem smantana si cand s-a racit complet crema,adaugam frisca si mestecam.

 Siropul:

Punem intr-o cratita apa cu zaharul si lasam sa se topasca zahaul.Cand s-a racit punem esenta de vanilie.

Pentru ornat:

1.Am curatat si spala fructele.Am taiat marunt 5 capsuni(restul le-am lasat la uscat si le-am folosit la ornat) si kiwi,le-am dat prin blander si cu ajutorul unei site deasa am cos semintele.

2.Am batut smantana si am impartit-o in doua in care:in una am pus sosul de capsuni si in una sosul de kiwi.

Asamblare:

1.Am taiat blatul in doua si pe lung si pe lat.Apoi cele doua jumatati le-am intors si le-am asezat in"V"sa aiba forma unui fluture.

2.L-am insiropat  am intins crema (am pastrat 5 linguri)am pus celelalte jumatati am intins crema pastrata si am ornat cu frisca colorata si capsuni.

TIPS-URI

1

Ca sa se raceasca mai repede crema,sa o transferati intr-un bol.

2

Fiecare orneaza cum ii place si ce imaginatie are.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fluture" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort amandina