astazi fina mea draga implineste frumoasa varsta de 22 de ani, cu aceasta ocazie i-am facut acest tort din tot sufletul.LA MULTI ANI DRAGA MEAI!!!!
pt blat:
pt crema:
Pt ornat:
Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, apa, smantana.
Punem la foc meci si amestecam continuu, pebtru a nu se prinde, pana se ingroasa crema si dam la racit.
Intre timp facem blatul astfel:
Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile, unul cate unul, uleiul, apa, faina, praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam bine compozitia. Tapetam o forma pt copt cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si o dam la cuptor pentru app. 15-20 de minute.
Cand crema incepe sa se raceasca pregatim gelatina conform instrucxtiuniloe de pe pachet si o turnam in fir subtire peste crema.
Mixam frisca si amestecam cu crema, omogenizam bine.
Taiem blatul pe jumatate si intoarcem spate in spate formand astefl aripioarele( vezi foto), dupa care il insiropam si punem un strat decrema, fructe taiate cubulete, alt strat de crema, fructe si inca un strat de crema.
Ornam cu frisca si fructe.