Tort floricică

de Flori in Torturi, 8 Apr 2009 | 7774 vizualizari

 

Cum va ziceam, m-am decis sa fac un tort in forma de floare, pentru ziua fetitei mele, care e mare iubitoare de flori, copaci, pamant si alte alea. Asa ca am cerut ceva sfaturi (merci Oana) si am inceput treaba. Ce ne trebuie:

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat: 15 oua, 15 linguri faina, 22 linguri zahar.
  • Pentru crema: 2 cutii branza Almette, 1 fiola vanilie, 2 pliculete zahar vanilat.
  • Pentru frisca si pentru culoare: 1 cutie frisca (am folosit “Tnuva”), 4 linguri zahar, 2 pliculete intaritor frisca (dr. Oetker), 1 sfecla rosie de la care folosim un pic de suc, 1 morcov de la care folosim sucul.
  • Pentru insiropat: o sticluta suc de portocale (am folosit de la Nestle)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort floricică:

Blatul: separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma cu 15 lg zahar ( un albus-o lingura zahar), galbenusurile le amestecam cu 7 lg. zahar. La final le amestecam intre ele si apoi punem 15 lg faina (un ou=o lingura faina). Totul se da la cuptor si se lasa, vorba Oanei, pana trece “testul scobitorii”. Eu am folosit pt tapetat tava hartie de copt.

Crema de branza se face dupa reteta Oanei, de la tortul-trenulet parca. Frisca, stie toata lumea. :)

Decupatul blatului: pun poze, ca se intelege, scutesc vorba lunga…:)

Eu am decupat cu o cana, petalele si cu o cutie de smantana, “miezul” florii :)

Am pus apoi asa: blat/suc portocale/crema smantana/blat/suc/frisca/ blat final/ frisca pe care am colorat-o cu picaturi de suc de sfecla rosie sau picaturi suc de morcov.

Cam asta e, sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort floricică" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Sacher