Este un tort super delicios pe care l-am facut intr-un an de ziua mea.
P.s. Decoratiunile sunt pictate de Denisa mea :)
BLAT:
SIROP:
CREMA:
GLAZURA:
BLATUL: Albusurile se bat spuma , se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final se adauga , cacaoa, nesul, faina si praful de copt amestecate. Se pune in tava (28cm), unsa sau cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit , la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit.
SIROP: Apa cu zaharul se pun pe foc , pana se topeste zaharul si se lasa la racit.
CREMA: Frisca se bate. Branza cu zaharul si esenta de vanilie , se mixeaza bine pana devine pasta. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Se toarna peste branza se omogeniseaza si se incorporeaza si frisca.
GLAZURA: Ciocolata cu frisca si margarina , se topesc pe abur pana se omogenizeaza. Blatul se taie in doua se insiropeaza , se pune crema de branza si se glazureaza.
1
Siropul il putem face si din cappuccino de ciocolata