Tort festiv salata de boeuf

de Bya Ralu in Salate, 23 Dec 2018 | 3529 vizualizari

 

"reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 6-7 cartofi
  • 5-6 castraveti murati
  • 2-3 gogosari(se pot pune mai multi ,eu nu pot manca)
  • pulpa de manzat de lapte
  • morcovi mici la conserva bonduelle
  • 1 cutie de mazare

Pentru maioneza:

  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 1 lingurita mustar
  • ulei
  • un strop de apa
  • sare/piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort festiv salata de boeuf:

Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare.

Pulpa de manzat se curata de pielite si se pune la fiert.

Mazarea o scurgem de zeama si o punem intr-un castron.

Castravetii se taie cubulete,la fel si gogosarii si se pun intr-o sita sa se scurga bine de zeama.

Cartofii fierti,se curata si se taie cubulete,la fel taiem si carnea,iar morcovii scursi bine se taie rondele(ei fiind morcovei baby).

Se amesteca toate ingredientele,se condiementeaza dupa gust,se pune si albusul fiert ramas.

Se prepara maioneza cu galbenusul crud si cel fiert,turnand treptat ulei,condimentam si punem mustarul si continuam sa mixam.

Se pune maioneza in salata,dupa gustul fiecaruia,mie nu imi place foarte multa,si se patreaza pentru a orna deasupra.

Se pune salata intr-o forma rontunda de tort,se lasa peste noapte la rece,iar a doua zi se poate orna.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

28.12.2018, 20:22

Foarte frumos ai facut salata de boeuf!

dantes 1

29.12.2018, 10:42

Frumos!

Bya Ralu 1

30.12.2018, 00:16

multumesc

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert poale-n brau