Tort festiv salata de boeuf

de Bya Ralu in Salate, 23 Dec 2018 | 3375 vizualizari

 

"reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 6-7 cartofi
  • 5-6 castraveti murati
  • 2-3 gogosari(se pot pune mai multi ,eu nu pot manca)
  • pulpa de manzat de lapte
  • morcovi mici la conserva bonduelle
  • 1 cutie de mazare

Pentru maioneza:

  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 1 lingurita mustar
  • ulei
  • un strop de apa
  • sare/piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort festiv salata de boeuf:

Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare.

Pulpa de manzat se curata de pielite si se pune la fiert.

Mazarea o scurgem de zeama si o punem intr-un castron.

Castravetii se taie cubulete,la fel si gogosarii si se pun intr-o sita sa se scurga bine de zeama.

Cartofii fierti,se curata si se taie cubulete,la fel taiem si carnea,iar morcovii scursi bine se taie rondele(ei fiind morcovei baby).

Se amesteca toate ingredientele,se condiementeaza dupa gust,se pune si albusul fiert ramas.

Se prepara maioneza cu galbenusul crud si cel fiert,turnand treptat ulei,condimentam si punem mustarul si continuam sa mixam.

Se pune maioneza in salata,dupa gustul fiecaruia,mie nu imi place foarte multa,si se patreaza pentru a orna deasupra.

Se pune salata intr-o forma rontunda de tort,se lasa peste noapte la rece,iar a doua zi se poate orna.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

28.12.2018, 20:22

Foarte frumos ai facut salata de boeuf!

dantes 1

29.12.2018, 10:42

Frumos!

Bya Ralu 1

30.12.2018, 00:16

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert poale-n brau