Tort egiptean- pentru aniversarea parintilor

de lili in Dulciuri, 17 Iul 2011 | 6942 vizualizari

 

In 15 iulie parintii mei au implinit o anumita varsta... Sunt nascuti in aceeasi zi, aceeasi luna, acelasi an. Azi i-am sarbatorit...asa ca am facut pentru ei un tort egiptean.
Reteta am gasit-o pe blogul Amaliei, dar eu in loc de alune am folosit nuci si in loc de zahar am folosit fructoza. Este un tort foarte bun!!!!

 

INGREDIENTE

Foile:Pentru o foaie

  •     2 albusuri
  •     2 linguri de zahar ( eu am folosit fructoza)
  •     1/2 lingura de faina
  •     40 g alune macinate ( eu am pus nuci)


Pentru crema 1:

  •     6 galbenusuri
  •     6linguri de zahar
  •     340 ml lapte
  •     2 linguri faina sau amidon ( eu am pus amidon)
  •     170 g unt nesarat ( eu am folosit margarina "Rama")
  •     esenta de vanilie


Pentru crema 2:

  •     200 ml frisca
  •     150 g zahar
  •     120 g alune zdrobite bucati mai mari ( eu am pus nuca)

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean- pentru aniversarea parintilor:

 
Prima data facem foile; batem albusurile spuma , adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste. Amestecam faina cu alunele macinate si o adaugam la compozitia de albusuri. Punem hartie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm, intindem frumoas foaia si coacem la foc mic timp de 25 minute. Intre timp spalam ustensilele si ne pregatim de a 2-a foaie. Repetam actiunea si coacem inca 2 foi ( in total vor fi 3).

 Dupa ce-am facut foile ne apucam de crema. Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon , zahar si laptele adaugat treptat. Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca .Untul (margarina) il mixam  bine si il adaugam in compozitia racita. Picuram cativa stropi de esenta de vanilie si crema este gata.

Batem frisca tare si adaugam caramelul zdrobit si miezul de nuca ( alune ) zdrobit si el.
Asamblam tortul astfel; punem prima foaie, 1/3 din crema de vanilie,1/3 din frisca. Procedam la fel in continuare si cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frisca.

Lasam la frigider cateva ore, timp in care caramelul se va topi putin in frisca.

L-am ornat cu frisca si ornamente din pasta de zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean- pentru aniversarea parintilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta adaptata