Tort Egiptean

de Ela68 in Torturi, 27 Feb 2013 | 22748 vizualizari

 

Un tort super-cremos si foarte gustos. M-am inspirat de la Andreea ( andreeachinesefood )

 

INGREDIENTE

  • Pentru un singur blat :
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingura faina
  • 40 gr alune de padure macinate ( eu am combinat cu migdale)
  • crema I :
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 340 ml lapte
  • 170 g unt
  • Crema de praline II :
  • 200 gr zahar
  • 140 gr alune+migdale tocate marunt
  • 200 ml frisca
  • Pentru ornat :
  • fulgi de migdale si nebunii din zahar ars.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Blat : Se prajesc alunele si migdalele si se macina. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul , apoi faina si migdalele (plus alunele ) macinate. Se coace intr-o forma cu diametrul de 20 cm, tapetata cu hartie de copt. In reteta originala, coacerea blatului se facea intr-o forma de 24 cm, insa pentru realizarea unui blat mai inalt recomand folosirea unei forme mai mici. 

Se pregatesc 3 blaturi separate.

Pentru crema I : Se bat mai intai galbenusurile cu zaharul, se adauga amidonul si laptele si se amesteca pe foc cu un tel. Dupa ce s-a fiert si a devenit ca o budinca, se adauga untul si se amesteca pana la incorporare.

Pentru crema II : Se caramelizeaza zaharul si-l turnam pe o hartie de copt unde-l lasam sa se raceasca.Maruntim caramelul si-l amestecam cu alunele si migdalele tocate. Recomand caramelul sa fie maruntit foarte fin, altfel incat sa nu se simta bucati mari (se topesc destul de greu in crema). Il amestecam apoi cu frisca, rezultand ce-a de-a doua crema.

Montaj :  o foaie de blat, un strat de crema de vanilie, un strat de crema de praline, a doua foaie de blat, etc...pana la terminarea ultimei creme.

Ornam cu migdale si tzepi de zahar ars.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Pian