Tort ecler cu crema de capsuni

de angyb in Torturi, 17 Mai 2013 | 11656 vizualizari

 

Au trecut trei ani de cand suntem impreuna ,ani fericiti si plini de iubire.La multi ani iubirea mea.

 

INGREDIENTE

  • Pt.aluat:
  • 400 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 300 g faina alba
  • 6 oua
  • Crema ganache:
  • 200 ml frisca
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • Crema de capsuni:
  • 250 g capsuni
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 1 ou
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 1 plic de gelatina
  • 300 ml frisca
  • apa
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ecler cu crema de capsuni:

Aluatul:  Fierbem apa impreuna cu uleiul .Cand clocoteste luam de pe foc si turnam toata faina amestecand rapid .Lasam sa se racoresca dupa care adauugam pe rand ouale si amestecam dupa fiecare pana cand se omogenizeaza.

Tapetam o forma rotunda cu ulei si faina ,si cu ajutorul unui sprit facem forme circulare din aluat. Dam la cuptor preincalzit pana cand foaia se rumeste. Din aluatul ramas formam gramajoare si dam la cuptor pana cand se rumenesc. 

Crema ganache: Topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu frisca dupa care o dam la rece cateva ore. Cand crema s-a racit batem spuma tare si umplem cu crema minieclerele.

Taiem capsuni marunt si le amestecam cu 2 linguri de zahar de zahar. Si le punem intr-o strecuratoare cu un castron desesubt. 

Separat amestecam amidonul cu un ou si 100 ml lapte. Laptele ramas il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de amidon si lasam sa fiarba amestecand mereu pana cand se ingroasa .Luam de pe foc si adaugam trei linguri de zahar si esenta de vanilie.

Peste sucul care l-au lasat capsuni adaugam apa pana la 250 ml si turnam intr-o craticioara peste gelatina .Dam la foc lent si il lasam sa fiarba pana cand se ingroasa amestecand mereu. Cand s-a intarit lasam sa se raceasca un pic dupa care o turnam peste crema de vanilie. Lasam sa se raceasca dupa care adaugam frisca batuta spuma si capsunile.

Turnam peste blatul rotund un strat subtire de crema apoi asezam un rand de minieclere .Adaugam restul de crema si nivelam bine. Asezam deasupra 7 ,8 minieclere.

Topim pe baie de abur ciocolata cu untul si decoram dupa placere.

 

TIPS-URI

1

Pt.asamblare folositi inelul de tava cu fundul detasabil si lasati tortul la rece cateva ore si apoi scoateti inelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ecler cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

angyb 1

18.05.2013, 09:28

TImea multumesc
Rocsi mersi mult

Valclaudia 1

18.05.2013, 13:26

GROZAV TORTUL! Sa fiti fericiti, iubiti-va mult!

laura_n 1

18.05.2013, 17:51

multi ani inainte fericiti, Angy!
tortul arata suuper

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort inima cu fructe, frisca si ciocolata