Tort Duo

de Constelatialeu in Torturi, 10 Oct 2014 | 4820 vizualizari

 

Duo sau doua talere,sau echilibru intre diplomat si tort cu blat de nuca sau mai bine nu mai zic nimic ca tot nu-mi place cum a iesit.....dar e munca mea,asa ca-l postez.......11 octombrie ziua tatalui meu,pot sa zic ca e un tort ''fudul'' seamana cu sarbatoritul....am mai bifat o balanta,mai am una...

 

INGREDIENTE

  • Blat cu nuca
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • Sirop
  • 3 linguri zahar caramelizat
  • apa
  • esenta de rom
  • Crema
  • 1 cutie mascarpone
  • 200 g Crema Duo cu cacao si alune
  • 100 ml frisca
  • Diplomat
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 30 g gelatina
  • 300 ml frisca Creme Patisere
  • zmeura
  • piersici rosii
  • Ornat
  • banda de ciocolata
  • frisca
  • crema de la tortul de nuca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Duo:

Blat de nuca :

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate pana devin o bezea tare.Se adauga galbenusurile,apoi faina si nuca macinata.Se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o forma de tort ( 18 cm) unsa si tapetata cu faina.Se baga forma la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.

Sirop :

Caramelizam zaharul,apoi turnam cca 30 ml apa,lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.la final se adauga esenta de rom.Se lasa la racit.

Diplomat :

Ouale impreuna cu zaharul,mixate bine si pe baie de abur pana se ingroasa.Separat batem frisca.gelatina o hidratam cu apa rece si o adaugam peste galbenusurile calde.Apoi amestecam galbenusurile cu frisca si obtinem crema diplomat.

Crema tort : Branza mascarpone se mixeaza cu crema duo si frisca batuta bine.

Asamblare :

Blatul de tort il taiem in patru.Pregatim un castron mai maricel si il imbracam cu folie alimentara.In centrul castronului  puem primul blat de tort,il siropam,adaugam un strat de crema si nivelam,apoi adaugam blatul 2,siropat,crema,blatul 3,siropat,crema si la final ultimul blat siropat.In jurul tortului punem zmeura si bucatele de piersici rosii.Apoi turnam crema diplomat.Lasam sa se intareasca cateva ore.Dupa ce s-a intarit ,rasturnam tortul pe un platou si il ornam ,fiecare dupa propria imaginatie.

Cam asta-i tot.....

TIPS-URI

1

blatul de nuca e bine sa fie facut cu o zi inainte,se taie mai bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Duo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

reisnaor_2006 1

10.10.2014, 22:51

si eu vreau

Xandrinne 1

11.10.2014, 08:15

La multi ani tatalui tau!
Mi-am salvat si eu reteta tortului.

Aurelia 07_07 1

11.10.2014, 18:29

Arata foarte bine !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata (cu crema ganache)