Tort Dukan cu crema de branza si fructe de padure

de deyutzky in Torturi, 28 Feb 2014 | 10459 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat(tava 26 cm):
  • 4 oua
  • 4 linguri de tarate de ovaz
  • 2 linguri amidon
  • 5 linguri indulcitor pudra
  • 2 lingurite de cacao degresata
  • 1 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 100 ml lapte degresat
  • indulcitor dupa gust
  • esenta de vanilie
  • Crema branza:
  • 5 albusuri
  • 750 g branza degresata
  • 8 linguri indulcitor sau dupa gust
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 10 linguri de lapte degresat
  • Topping fructe de padure:
  • aprox 450-500 g fructe de padure
  • 1 plic tort gelee rosu Dr Oetker
  • 250 ml apa
  • indulcitor dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dukan cu crema de branza si fructe de padure:

Blat: 

Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza albusurile spuma cu putina sare.

Turnam galbenusurile unul cate unul peste albusuri si mixam la treapta cea mai mica.

Adaugam pe rand ingredientele uscate: taratele de ovaz amestecate cu praful de copt, amidonul, cacaua si indulcitorul si amestecam cu o lingura pana la omogenizare.

Tapetam o tava (a mea are 26 cm diametru) cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor la foc mic pentru aprox 20-25 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.

Cand este gata, scoatem din cuptor si lasam la racit.

Pregatim siropul: amestecam laptele degresat cu esenta de vanilie si indulcitor.

Imbracam tava cu peretii detasabili in care am copt blatul in folie alimentara si punem blatul acolo. Il intepam cu o scobitoare din loc in loc si il insiropam.

Crema: 

Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece. Intr-un bol se amesteca branza cu indulcitorul si esenta de vanilie.

Laptele il incalzim si dizolvam in el gelatina. Turnam apoi laptele cu gelatina peste branza si omogenizam.

Mixam albusurile spuma si le incorporam in compozitia de branza. Turnam crema peste blat si dam la frigider aprox 1 ora pentru a se intari.

Dupa ce crema s-a intarit adaugam fructele de padure, iar peste fructe turnam tort gelee-ul pregatit conform instructiunilor de pe plic.

Dam tortul la frigider pentru inca 2-3 ore apoi il servim.

 

 

 

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dukan cu crema de branza si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Teo 1

01.03.2014, 22:20

Armonieee!

laura_n 1

02.03.2014, 13:32

nu stiu cine tine Dukan-ul asta la voi, dar ma innebunesti cu atatea bunaciuni! cred ca ma apuc si eu de ea ))

deyutzky 1

02.03.2014, 15:27

)) le fac pt o cunostinta ca noi suntem batz amandoi ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Furst Puckler(Cupola Principelui Puckler) cu fructe de padure Dukan