Tort Dobos

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2010 | 61050 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 10 oua,
  • 8 linguri apa,
  • 12 linguri de faina,
  • 12 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2 zahar vanilat,
  • un praf de sare.
  • Crema:
  • 250 gr zahar,
  • 2 linguri faina,
  • 3 oua intregi,
  • 250 ml lapte,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 lingura cacao,
  • 50 gr ciocolata menaj,
  • 250 gr. unt.
  • Decor:
  • 300 gr ciocolata menaj,
  • 1 lingura ulei.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Pentru foi separi ouale. Galbenusurile se mixeaza cu 6 linguri zahar, zaharul vanilat si 4 linguri de apa si praful de copt. Albusurile se bat spuma tare cu 4 linguri apa si un praf de sare si cu 6 linguri de zahar apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se intinde cu cutitul pe 5 (cinci) foi de copt si se coc la foc potrivit timp de 8-10 minute fiecare foaie. Dupa ce s-au copt se lasa la racit apoi se indeparteaza hartia.

Pentru crema se bat bine cele 3 oua intregi cu zaharul, cele 2 linguri de faina si la urma laptele. Se pune la foc mic si amesteca tot timpul ca sa nu se faca cocoloase pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom cacaoa si ciocolata razuita marunt si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat in prealabil spuma.

Foile se umplu cu crema iar deasupra se pune ciocolata topita cu uleiul, se intinde cu cutitul si se orneaza cu crema daca ti-a mai ramas. Daca vrei sa fie mai inalt taie fiecare foaie in doua si le suprapui rezultand 10 foi mai mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu smantana si ciocolata