Tort Diplomat ( Edy - 1 anisor )

de AnyCostescu in Torturi, 12 Sep 2012 | 6427 vizualizari

 

ieri flacaul nostru a facut un anisor :D deci nu se putea sa nu facem un tortulet...of doamne ce a mai trecut timpul...>:D

 

INGREDIENTE

  • 2 cani lapte(200ml)
  • 2 cani zahar
  • 7 oua
  • 500 ml frisca vegetala
  • 4 gelatine
  • fructe de care doriti
  • 1 compot ananas
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat ( Edy - 1 anisor ):

Ouale se bat cu zaharul pana se omogenizeaza. Se pune laptele. Aceasta compozitie se pune be baie de abur si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa sa se raceasca.

In zeama de ananas se pun gelatina, se amesteca si se pun si ele pe abur pana se face ca un sirop, apoi se da deoparte. Frisca se bate.

Fructele se taie in ce forme doriti, de preferat mai mici pt ca atunci cand taiati tortul sa se taie frumos.

Se amesteca compozitia care s-a racit cu frisca si gelatina.

Intr-o tava rotunda se pune folie de plastic. Se pune un rand de fructe, un rand de crema, iar un rand de fructe si apoi unul de crema iar deasupra fructe. Se da la rece 10-12 ore. Dupa aceste ore "indelungate" se rastoarna tortul pe un platou si se orneaza cu frisca, fructe, bomboane sau ce doriti.

Se serveste cu spor

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat ( Edy - 1 anisor )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

AnyCostescu 1

13.09.2012, 19:41

multumim frumos

LUK 1

15.09.2012, 20:56

la multi ani si sa creasca mare si sanatos!

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:35

la multi ani

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat