Din categoria "n-a iesit ce-am vrut"
Pentru blat:
Pentru crema:
Sirop de zahar pentru insiropat blatul. Struguri si frisca pentru decor
Blat:
Se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se bat spuma cu 7 linguri zahar si 7 linguri apa.Se adauga vanilia,coaja de lamaie si praful de copt.
Albusurile se bat spuma tare.
In amestecul de galbenusuri se pune faina si spuma de albusuri,amestecand usor cu o paleta de jos in sus.
Se pune la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade pentru 35 de minute.Dupa ce blatul a crescut se reduce putin focul in cuptor.
Crema:
Gelatina se pune la hidratat in apa rece pentru 10 minute.
Se bat ouale intregi impreuna cu zaharul pana obtinem o spuma frumoasa.Se pune pe bain marine ,se adauga gelatina taiata in bucati,amestecam tot timpul.
Cand gelatina s-a topit se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Se adauga vanilia si coaja de portocala.
Se bate frisca spuma si se adauga in amestecul de oua mixand in continuare.
Blatul se taie in doua pentru a putea pune crema la mijloc.
In tava in care am copt blatul,am pus o folie si niste boabe de struguri.
Am preparat gelatina tort gele dupa instructiunile de pe ambalaj,am turnat-o peste boabele de struguri si asezam jumatatea de deasupra a blatului.
Am insiropat blatul si am asezat crema si boabe de struguri.Apoi peste crema se pune cea de-a doua parte de blat si se da la frigider pentru 2 ore.
Dupa ce l-am scos de la frigider l-am rasturnat pe un platou si l-am ornat cu struguri si frisca.