Tort diplomat cu struguri

de diaconta in Dulciuri, 16 Oct 2010 | 6600 vizualizari

 

Din categoria "n-a iesit ce-am vrut"

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri apa
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • vanilie,lamaie

Pentru crema:

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 300 ml frisca lichida
  • vanilie
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 plc gelatina tort gele
  • coaja de portocala

Sirop de zahar pentru insiropat blatul. Struguri si frisca pentru decor

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu struguri:

Blat:

Se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se bat spuma cu 7 linguri zahar si 7 linguri apa.Se adauga vanilia,coaja de lamaie si praful de copt.

Albusurile se bat spuma tare.

In amestecul de galbenusuri se pune faina si spuma de albusuri,amestecand usor cu o paleta de jos in sus.

Se pune la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade pentru 35 de minute.Dupa ce blatul a crescut se reduce putin focul in cuptor.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece pentru 10 minute.

Se bat ouale intregi impreuna cu zaharul pana obtinem o spuma frumoasa.Se pune pe bain marine ,se adauga gelatina taiata in bucati,amestecam tot timpul.

Cand gelatina s-a topit se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Se adauga vanilia si coaja de portocala.

Se bate frisca spuma si se adauga in amestecul de oua mixand in continuare.

Blatul se taie in doua pentru a putea pune crema la mijloc.

In tava in care am copt blatul,am pus o folie si niste boabe de struguri.

Am preparat gelatina tort gele dupa instructiunile de pe ambalaj,am turnat-o peste boabele de struguri si asezam jumatatea de deasupra a blatului.

Am insiropat blatul si am asezat crema si boabe de struguri.Apoi peste crema se pune cea de-a doua parte de blat si se da la frigider pentru 2 ore.

Dupa ce l-am scos de la frigider l-am rasturnat pe un platou si l-am ornat cu struguri si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu struguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Regina Maria