Tort Diplomat cu capsuni

de gaby_gabytza in Torturi, 3 Iun 2013 | 4246 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 400 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta portocale
  • 2 linguri capuccino
  • crema
  • 700 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic gelatina
  • 6 galbenusuri
  • 150 g unt
  • 15 capsuni
  • decor
  • 6 capsuni
  • 1 plic tort gelee transparent
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu capsuni:

Mixam albusurile cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand dupa fiecare, esenta, plicul de zahar vanilat, uleiul, lingurile de capuccino, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava rotunda cu ulei si o tapetam cu faina si rasturnam blatul pana trece testul cu scobitoarea.

Crema-Punem laptele la fiert cu zaharul. Galbenusurile le mixam impreuna cu amidonul. Rasturnam laptele peste galbenusuri amestecand usor. Punem din nou laptele pe foc mic amestecan pana se ingroasa crema. Se ia de pe foc, adaugam untul, 5-6 capsuni spalati si taiati bucatele si gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe plic si lasam sa se raceasca 30 minute.

Taiem blatul in 2 si insiropam prima foaie cu 100 ml apa fiarta cu 1 lingura zahar. Asezam felia de blat intr-o tava cu inel detasabil iar deasupra pe toata pe marginea blatului punem capsuni taiati in 2. Rasturnam crema, asezam a 2 a felie de blat insiropata. Dam la rece 30 minute. Deasupra asezam feliute de capsuni dinspre exterior inspre interior si deasupra adaugam plicul de tort gelee dizolvat conform instructiunilor de pe plic

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cirese si capsuni