fiindca n-am reusit inca sa postez tortul de ziua mea, desi am promis, revin acum cu un tortulet pt voi , cu mare drag, multumindu-va inca o data pt toate urarile frumoase pe care mi le-ati facut. va pup!!!!
blatul: ouale se bat f bine cu zaharul si vanilia , se adauga apoi amidonul , uleiul si cacao. Se omogenizeaza bine si la sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la 180 grade, cam 20 minute, cand se desprinde pe lateral e copt. Se da la rece.
crema: ouale se bat cu zaharul si vanilia pana se fac spuma, apoi se pun pe baie de abur. Laptele se incalzeste pana la punctul de fierbere, apoi se toarna fir subtire peste oua, amestecandu-se bine. Se lasa pe foc sa se ingroase putin. Se da la rece. Gelatina se hidrateaza cu suc de la compotul de ananas, foarte rece. Se lasa jumatate de ora, apoi se pune pe foc mic, sa se dizolve, cea ce se va intampla f repede, imediat ce se incalzeste nitel. Se lasa putin sa se racoreasca. Cand crema de oua este asa nici calda, nici rece se adauga gelatina si se mixeaza putin, sa se amestece. Se lasa la rece in continuare timp in care se bate frisca. Se amesteca apoi frisca batuta cu ouale. Se taie fructele bucatele mici si se amesteca in crema.
asamblare: se ia un vas cu pereti inalti( cine are tava cu inel detasabil e boier...eu inca ma mai lupt cu castroanele...) si se captuseste cu folie transparenta. Se taie blatul in 2 pe latime daca e gros, daca nu se lasa intreg. Se taie apoi in 3 sau 4 buc pe latime, depinde cat de mare e tortul si cat de inalt vreti sa fie. Eu l-am taiat in 3 fasii. Am pus bucati de blat roata pe peretii vasului, am turnat crema inauntru iar deasupra am asezat alte bucati de blat. Am dat la rece pana a adoua zi. Am scos tortul si l-am rasturnat usor pe platou, am indepartat folia si am ornat cu frisca batuta si dulceata de ananas si smocchine, facute tot de mine.
Pofta buna!