Cum a fost ziua mea desigur nu putea trece fara farmecul PETRECERII adica tort!
Intr-un vas micut punem gelatina cu un pahar de apa calduta si lasam pana la momentul folosirii.
Pregatim crema unde intr-un vas adaugam cele 5 galbenusuri, 2 lg faina, zaharul esenta si amestecam cu telul si incet incet adaugam laptele si batem bine pana ce nu mai avem cocoloase.
Pune vasul pe foc si lasam sa dea cateva clocote la foc mic pana cand crema se ingroasa.
O lasam la racit dar ATENTIE crema nu trebuie sa fie rece complet ci calduta.
Odata ce s-a racorit putin crema adaugam gelatina in crema si amestecam cu telul pana se dizolva complet in crema.
Odata dizolvata gelatiina in crema o lasam la rece pana in momentul folosirii.
Incepem prin a taia fructele bucatele si ananasul trebuie sa fie pus la scurs intr-o sita cu ceva timp in urma.
Pe platoul unde formam tortul ne ajutam de inelul unei tavi de copt rotunde unde il asezam in centru si pe peretii tortului adaugam cate un piscot inmuiat in siropul de la ananas si ii aseazam pe peretii inelului de tort si formam si baza de jos tot la fel cu piscoturi insiropate.
Nu inmuiati de tot piscoturile in sirop deoarece se vor inmuia prea tare.
Batem frisca tare si incepem sa adaugam putin cate putin din crema care am lasat-o la rece pana o adaugam pe toata in crema si mixam bine pana ce aceasta s-a incorporat bine in frisca.
Incepem prin a pregati un strat de frisca cu crema la baza tortului si apoi un strat de fructe, continuam asa pana terminam atat compozitia cat si frisca!
Tortul l-am ornat tot cu fructe !
Nu am desprins inelul tortului pana a doua zi deoarece trebuie sa stea la rece minim 6 ore sau peste noapte!