aceasta e reteta mamei mele cu care nu da gres niciodata :)
Se bat ouale cu zahar.Se adauga laptele.Aceasta compozitie se pune pe baie de aburi si se amesteca incontinuu pana devine o crema groasa (aproape ca o maioneza).Trebuie amestecat incontinuu pt a nu se branzi.Dupa ce se leaga crema o dam la racit
Se bate frisca cu zahar.
Dupa ce s-a racit crema de oua o amestecam cu frisca
Fructele le scoatem din compot si le punem pe un servet la scurs
Gelatina se hidrateaza cu zeama de compot in care au fost fructele.Apoi se pune pe baie de aburi pt a se dizolva.o punem apoi in amestecul de frisca si crema de oua
Intr-o tava rotunda ornam fundul tavei cu fructe dupa imaginatie,apoi punem crema apoi iar fructe iar crema pana punem toata crema.
Eu am pus deasupra si un blat de pandispan.Se pot pune piscoturi pt cine doreste
Se da la rece.Cand s-a intarit tortul se punem pe un platou dar se invarte astfel ca fata sa fie cea ornata cu fructe si dedesubt piscoturile sau pandispanul
Am mai ornat cu putina ciocolata rasa si moturi de frisca
Delicios zic eu :)