Tort Diplomat

de Constelatialeu in Torturi, 14 Ian 2013 | 9772 vizualizari

 

E bun si usor de facut.Imi place sa fie si cu blat,piscoturi sau rulada.Am facut toate variantele.
Pentru ca nu am fotografi cu etapele pregatirii,am sa pun mai multe variante ale aceluiasi tort.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de zahar
  • 1 cana lapte
  • 6 galbenusuri
  • 1 l de frisca
  • 8 pliculete de zahar vanilat
  • 6 albusuri
  • 50 g gelatina
  • fructe
  • rulada sau piscoturi sau blat de tort subtire.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Galbenusurile,zaharul si laptele pe baie de abur pana se ingroasa ca o ciulama.Se lasa la rece,dar nu foarte mult.Separat gelatina se hidrateaza cu apa rece cca 10 min si se adauga in ciulamaua de galbenusuri inca calda.

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul vanilat se amesteca cu frisca si apoi cu ciulamaua de mai sus.

Cratita,castronul pe care-l folosim se imbraca cu folie alimentara,punem fructe pe fundul ei,cum vrem sa fie decorat( fundul o sa devina partea de sus),se adauga crema obtinuta,apoi fructe si tot asa pana se terminam cu crema,la final punem piscoturi,sau rulada sau blat .Se lasa la rece ,se rastoarna ,deobicei a doua zi,eu dupa vreo 5 ore l-am rasturnat si era ''tapan''

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat