L-am facut pentru mama soacra ca a fost ziua ei doar ca nu e prea reusit(asa mi se intampla mereu cand vreau sa fac ceva special pentru cineva:(
crema
decor
Punem laptele la fiert si dupa il lasam sa se raceasca.Galbenusurile le mixam cu zaharul si cu un praf de sare pana devine o crema spumoasa.Adaugam amidonul si mixam iarasi.Dupa ce s-a racit laptele il adaugam peste compozitia de galbenusuri si amestecam.
In oala in care am fiert laptele rasturnam toata compozitia si o punem pe foc la foc mic pana se formeaza o crema groasa.Si lasam sa se raceasca.Gelatina o amestecam cu apa cat sa o acopere si o lasam 10 minute la hidratat.Dupa o punem pe baie de aburi si o amestecam pana cand se dizolva toata gelatina(sa nu fiarba) si o rasturnam peste crema.Amestecam.Dam crema la frigider 30 minute.
Sirop-fierbem apa cu zaharul pana se dizolva.Dupa adaugam lingurile de compot si il lasam sa se racesca.
Piscoturile le trecem prin sirop si asezam un rand intr-o tava cu inel detasabil adaugam 3/4 din crema peste si iarasi un rand de piscoturi trecute prin sirop.Dupa adaugam restul de crema cat sa acopere un strat fin piscoturile.Dam la frigider 2 ore.
Scoatem tortul de la frigider si il imbracam in frisca batuta cu cacaoa(eu am lasat cateva linguri de frisca simpla).Pe margini adaugam piscoturi injumatatite si le legam usor pe toate cu o ata.Dam inca 30 min la frigider si putem servi.