Tort Diplomat

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 29 Noi 2010 | 9269 vizualizari

 

acest tort l-am facut pt baietelul meu scump, maine este ziua lui.LA MULTI ANI pusikmea mica si dulce, te iubim enorm!!!!!!
reteta by gaby :*

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura de ulei
  • 2 linguri de apa
  • esenta de vanilie
  • un praf de copt
  • pt crema:
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 300 ml apa
  • 4 linguri de smântână
  • 2 plic gelatină
  • esenta de vanilie
  • 500 ml frisca lichida
  • banane
  • portocale
  • stafide
  • Pt ornat:
  • frisca
  • kiwi
  • portocala
  • stafide
  • bomboane decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Intr-o oala punem ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, putin cate putin apa, smantana, amestecam pana se omogenizeaza bine.

Punem la foc mic si amestecam continuu, pentru a nu se prinde, pana se ingroasa crema, dupa care dam la racit.

Intre timp pregatim blatul astfel:

Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile, unul cate unul, uleiul, apa, faina, praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam bine compozitia. Tapetam o forma pt copt cu fundul detasabil cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si o dam la cuptor pentru app. 15-20 de minute.

Cand crema incepe sa se raceasca pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam in fir subtire peste crema.

Mixam frisca si amestecam cu crema, omogenizam bine si dam pentru 10 min la frigider.

Dupa care tapetam forma in care am copt blatul cu folie, peste care vom pune crema, fructele taiate cubulete si inca un strat de crema, apoi vom pune blatul desaupra, (nu uitam sa-l insiropam) si strangem usor folia la capete.

Dam forma pentru cateva ore la frigider.

Cand crema s-a inchegat bine, rasturnam tortul pe un plato printr-o miscare ferma.

Apoi ornam dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Brazilian