acest tort l-am facut pt baietelul meu scump, maine este ziua lui.LA MULTI ANI pusikmea mica si dulce, te iubim enorm!!!!!!
reteta by gaby :*
Intr-o oala punem ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, putin cate putin apa, smantana, amestecam pana se omogenizeaza bine.
Punem la foc mic si amestecam continuu, pentru a nu se prinde, pana se ingroasa crema, dupa care dam la racit.
Intre timp pregatim blatul astfel:
Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile, unul cate unul, uleiul, apa, faina, praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam bine compozitia. Tapetam o forma pt copt cu fundul detasabil cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si o dam la cuptor pentru app. 15-20 de minute.
Cand crema incepe sa se raceasca pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam in fir subtire peste crema.
Mixam frisca si amestecam cu crema, omogenizam bine si dam pentru 10 min la frigider.
Dupa care tapetam forma in care am copt blatul cu folie, peste care vom pune crema, fructele taiate cubulete si inca un strat de crema, apoi vom pune blatul desaupra, (nu uitam sa-l insiropam) si strangem usor folia la capete.
Dam forma pentru cateva ore la frigider.
Cand crema s-a inchegat bine, rasturnam tortul pe un plato printr-o miscare ferma.
Apoi ornam dupa preferinte.