Tort dietetic cu iaurt

de Ina in Torturi, 12 Apr 2010 | 16253 vizualizari

 

Usor si racoritor!

 

INGREDIENTE

  •  500 g. iaurt gras
  • 500 g. frisca lichida
  • 2 plicuri cu zahar vanilinat
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 7 plicuri gelatina
  • 100 g. stafide
  • 1 cutie compot ananas
  • 3 portocale
  • 3 kiwi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort dietetic cu iaurt:

 Frisca se bate spuma cu zaharul vanilinat, apoi se adauga iaurtul.

 Gelatina se dizolva in zeama de la compotul de ananas amestecat cu 3-4 linguri zahar pudra, apoi se da intr-un clocot ( da, ati citit bine! ) si se toarna fierbinte peste frisca amestecata cu iaurt ( nu te teme, nu se strica nimic), amestecand continuu pana devine o pasta uniforma ca si consistenta.

Fructele taiate bucatele si scurse de excesul de suc  se amesteca in compozitie, adaugand si stafidele. Se tapeteaza un vas cu pereti drepti cu folie alimentara ( pentru a scoate mai usor tortul din vas, cand e inchegat) , se orneaza cu fructe peretii vasului, apoi turnam cu grija compozitia de tort si dam la rece cateva ore. Cand observam ca s-a inchegat, rasturnam vasul pe un platou si dezlipim usor folia .

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort dietetic cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mure si afine