Tort de post

de deyutzky in Mancaruri de post, 8 Apr 2012 | 6401 vizualizari

 

Astazi de Florii este si ziua de nume a mamei prietenului meu ...si cum ea posteste, m-am gandit sa-i fac un tortulet de post :D dedic acest tortulet tuturor celor care isi sarbatoresc astazi ziua de nume :-*.

 

INGREDIENTE

  • Pt blaturile de biscuiti:
  • 500 gr biscuiti populari
  • 180 gr margarina Unirea (la pachet)
  • Pt insiropat:
  • jum pahar de apa
  • 3 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • Pt crema:
  • 1 L lapte de soia
  • 80 gr ciocolata amaruie (de post)
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri amidon+ 1 lingura faina (pt a se lega mai bine)
  • esenta de rom
  • Pt glazura:
  • 20 gr ciocolata amaruie (de post)
  • 1 lingura margarina Unirea (la pachet)
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingurita esenta rom
  • Pt.ornamente:
  • trandafirasi de ciocolata (reteta o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/ciocolata-elastica-de-post-pt-decoratiuni-31766.html )

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post:

In primul rand zdrobim 300 gr biscuiti si punem deoparte intr-un castronel 2 maini din biscuitii sfarmati. 

Restul din 300 gr biscuiti ii amestecam cu 180 gr margarina topita si punem compozitia intr-o tava cu peretii detasabili, apasand bine cu o lingura biscuitii pe fundul tavii. (asta este primul blat)

Al2lea blat, cel din restul de 200 gr biscuiti, va fi compus din 2 straturi de biscuiti nesfarmati( ca in imagini) care vor fi insiropati in siropul de mai jos. 

Sirop: 

Intr-un castronel punem apa, zaharul si esenta de vanilie si amestecam bine pana se topeste zaharul.

Crema:

Punem 750 ml lapte la fiert impreuna cu 6 linguri de zahar, iar restul de lapte rece il vom amesteca cu cele 2 linguri de zahar ramase.

Intr-un bol punem amidonul, faina si cacao si amestecam bine, peste care adaugam treptat restul de lapte rece amestecand bine.

Cand laptele incepe sa fiarba adaugam compozitia obtinuta mai sus putin cate putin amestecand continuu pana se ingroasa, apoi punem si cele 80 de grame de ciocolata si esenta de rom si amestecam bine.

Glazura:

Topim 20 gr de ciocolata peste care adaugam margarina si restul ingredientelor amestecand bine.

Asamblare:

Primul blat este deja pus (cel din biscuitii sfarmati)..peste el punem un strat de crema, peste crema punem 2 straturi de biscuiti normali (nesfarmati) pe care ii vom inmuia rapid in siropul pregatit, peste acest strat de biscuiti mai punem inca un strat de crema, peste crema punem glazura, iar peste glazura eu am pus 2 maini de biscuiti sfarmati iar apoi trandafirasii de ciocolata.

 


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac