Pregatirea este aceiasi la blaturi si la rulada: mixam albusurile, adaugam treptat zaharul, mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa ce nu curge, apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, faina, praful de copt, cacaoa.
Blatul alb si cel cu cacao se coc in tava rotunda cu diametrul de 24 cm. Cel alb se taie in doua.
Rulada se coace in tava mare de 30/40cm in care am pus hartie de copt. Imediat ce e gata o scoatem din cuptor, desfacem hartia de copt si cu ajutorul ei sau a unui prosop curat o rulam strans si o lasam sa se raceasaca, apoi o desfacem usor, o ungem cu gemul si o rulam la loc. O lasam deoparte sa se aseze....apoi o taiem felii de 1 cm.
Pentru crema: stoarcem portocalele, punem gelatina la inmuiat in sucul obtinut aproximativ 250ml laptele il punem la fiert cu zaharul si untul
Topim gelatina la foc mic si o turnam peste laptele fierbinte, amestecam si dam deoparte sa se inchege putin, ...dureaza cam 2-3 ore la rece. Cand incepe sa se lege se amesteca cu frisca mixata si cu ciocolata rasa ...eu am uitat si am adaugat-o direct pe blat la asamblarea tortului
Asamblarea o facem in tava cu inel asezam 1 blat alb, il insiropam usor, pe peretii laterali ai tavi asezam felii de rulada, punem 1/3din crema, asezam blatul cu cacao, insiropam, 1/3 crema, blatul alb, insiropam, 1/3crema. lasam sa se intareasca bine crema, apoi scoatem cu atentie inelul de la tava