Tort de piscoturi cu crema de coacaze

de adnas54 in Torturi, 16 Mar 2010 | 11098 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de piscoturi
  • 2 cuti iaurt cu coacaze / total 400 gr.
  • 200 gr. frisca Hulala
  • 2 plicuri de gelatina
  • 3-4 linguri de zahar
  • 200 gr. cafea concentrata
  • 200 gr. ciocolata neagra
  • 200 gr. smantana de frisca
  • 3 lg. unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piscoturi cu crema de coacaze:

Pe platoul, se pune cercul detasabil de tort. Inmuiem piscoturile in cafea si le asezam pe platou, formand un blat.
Gelatina se pune in 100 ml. apa rece pentru 10 minute.
Se bate frisca Hulala cu mixerul. Intr-un alt bol se bate iaurtul de coacaze cu 3-4 linguri de zahar. Cum frisca Hulaha este dulce, dupa mine cele 3-4 lingururi de zahar este suficient.

Se pune gelatina pe foc mic, max. 1 minut, sa nu fiarba. Se inglobeaza in gelatina 2-3 linguri de iaurt si totul se adauga apoi la cantitatea mare de iaurt. Se da la frigider. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza de frisca batuta.
Se rastoarna crema peste piscoturi. Se lasa la frigider pana a doua zi.
Pentru decor am folosit piscoturile.ramase. Ciocolata maruntita, am topit-o pe bain-marie, impreuna cu smantana si un cub de unt.  Am scufundat piscoturile taiate in jumatate in ciocolata lichida. Se orneaza partea laterala a tortului cu ciocolata. Se lipesc piscoturile rapid, inainte de a se intari ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu crema de coacaze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

epurasha2bb 1

30.03.2010, 18:25

foarte bine arata!de fapt mi-au placut taote retetele tale, sunt minunat prezentate !

Oana 1

30.03.2010, 20:35

Ce bun trebuie sa fie, imi place tare mult

elena1988 1

22.03.2011, 09:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si bezea