Este tortul pe care il fac cel mai des , este aromat , racoros si gustos.
Il ornez cu fructe , frisca , bombonele , nu il fac de doua ori la fel , nu este nimic batut in cuie , se poate orna in multe feluri in functie de ce am in casa si de imaginatia de moment ...gustul este la fel de bun .
Se caramelizeaza zaharul ,se distribuie pe peretii vasului ,se adauga merele curatate si taiate in patru , se aseaza peste zaharul ars si se da vasul la cuptorul incalzit la 180 de grade pana cand merele isi lasa zeama .
Intre timp se bat 3 oua cu 3 linguri de zahar , un zahar vanilat ,laptele si se toarna peste zaharul caramelizat , se da la cuptor pana ce se incheaga crema de zahar .
Facem blatul din 4 oua , 4 linguri zahar , 4 linguri faina si praful de copt si turnam peste crema. Separam albusurile de galbenusuri, mixam spuma albusurile adaugand treptat zaharul , adaugam faina, galbenusurile si praful de copt si omogenizam.
Se lasa in cuptor pana cand este rumen pandispanul .
Se rastoarna pe un platou si se lasa la racit.
Se orneaza cu frisca batuta si ananasul taiat felii.
Se mai lasa la rece 20/ 30 de minute .
Pofta buna !!!
1
eu am folosit mere de la congelator .
2
cand rasturnati tortul pe platou nu ridicati cratita imediat .