Tort de mere cu nuca

de Rocsi in Torturi, 31 Oct 2010 | 9730 vizualizari

 

Si uite ca am ajuns si eu la reteta cu numarul 200...pfiiiiiuuu.....greu a mai fost...dar frumos tare alaturi de voi...

 

INGREDIENTE

  • 6-7 mere
  • unt
  • 5 linguri zahar pentru caramel+o mana zahar
  • zahar vanilat
  • o mana visine fara samburi

pentru blat:

  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt
  • faina am pus cat sa iese un aluat ca de pandispan(in jur de 15 linguri)
  • frisca
  • 1 lingurita cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu nuca:

Merele le curatam de coaja,le scoatem cotorul si le taiem in doua.

intr-o cratita rotunda punem cele 5 linguri de zahar pentru caramel.

o punem pe foc ,facem caramelul si il distribuim uniform cand e gata.

luam cratita de pe foc si o lasam sa se raceasca.

asezam jumatatile de mere una langa alta.

unde am facut scobitura asezam visine.

punem cate un cubulet de unt pe fiecare bucata de mar,presaram zahar vanilat si o mana de zahar .

dam cratita in cuptorul incins pana se inmoaie putin merele.

intre timp pregatim compozitia pentru blat.

ouale (de la temperatura camerei) le mixam spuma cu zaharul.

adaugam laptele si nuca macinata si amestecam iar.

praful de copt il stingem cu putina zeama de lamaie si il punem peste oua.

adaugam si vanilia apoi punem treptat faina.

scoatem merele de la cuptor si turnam blatul peste ele.

dam iar la cuptor pana ce este copt blatul.

cand este gata,il scoatem si il lasam sa se raceasca.

il imbracam in frisca.

intr-o farfurie amestecam putina frisca cu cacaoa si facem cateva moate .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Bucataras