Tort de mere

de Alinutza80 in Torturi, 14 Mai 2012 | 4566 vizualizari

 

Acest tort l-am facut de ziua mea si a fost foarteeee bunnnn!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 50 gr de unt
  • 100 gr de zahar
  • 50-70 gr de nuca pisata
  • dulceata sau gem(eu am pus gem de prune)
  • scortisoara
  • Pentru pandispan:
  • 4 oua
  • 100 ml apa rece
  • 250 gr de zahar
  • 200 gr de faina
  • rom, vanilie,
  • coaja de lamaie
  • Pentru ornat:
  • 250 ml frisca
  • bombonele de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se pregateste o cratita care se unge cu unt, peste care se va pune zaharul tos, merele se curata de coaja si li se scoate miezul. Merele se pun in cratita deja pregatita, apoi se umplu cu gemul amestecat cu nuca macinata, dupa care am presarat scortisoara, apoi am dat cratita la cuptor. Se da la foc potrivit.

Separat trecem la pregatirea pandispanului:

Se bat spuma cele 4 albusuri cu 100 ml de apa rece,se adauga zaharul  continuand sa mixam, dupa care se adauga treptat si galbenusurile si faina. Verificam daca zaharul din cratita de la cuptor s-a caramelizat si daca merele s-au inmuiat numai dupa aceea putem pune compozitia de pandispan.

Dupa ce se pune compozitia de pandispan, focul aragazului se va da mare, pentru a putea creste acesta si de a fi patruns bine.

Se poate verifica din cand in cand si daca constatam ca este facut se inchide focul aragazului si se mai lasa 10 minute in cuptor, dupa care se ia un cutit si se desprinde de pe marginile cratitei si se va incerca rasturnarea pe un platou cu mare atentie.

Se decoreaza cu frisca si cu bombonele de ciocolata(asta am avut) sau dupa preferinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Alinutza80 1

15.05.2012, 18:52

Iti multumesc mult Ancuta! La multi ani si sarbatoritului vostru
Astept sa vad si reteta ta

gianibucatarie 1

21.05.2012, 17:33

VAI DELICIOS ARATA! LA MULTI ANI!!! crezi ca are ceva daca pun putina mirinda cu suc de mere rosii in amestecul de mere? imi place tare mult aroma!!

Alinutza80 1

21.05.2012, 18:39

Giani iti multumesc mult!Dar nu am nici o idee daca poti sa pui mirinda, eu cred ca este delicios asa cum este

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere