Acest tort l-am facut de ziua mea si a fost foarteeee bunnnn!
Se pregateste o cratita care se unge cu unt, peste care se va pune zaharul tos, merele se curata de coaja si li se scoate miezul. Merele se pun in cratita deja pregatita, apoi se umplu cu gemul amestecat cu nuca macinata, dupa care am presarat scortisoara, apoi am dat cratita la cuptor. Se da la foc potrivit.
Separat trecem la pregatirea pandispanului:
Se bat spuma cele 4 albusuri cu 100 ml de apa rece,se adauga zaharul continuand sa mixam, dupa care se adauga treptat si galbenusurile si faina. Verificam daca zaharul din cratita de la cuptor s-a caramelizat si daca merele s-au inmuiat numai dupa aceea putem pune compozitia de pandispan.
Dupa ce se pune compozitia de pandispan, focul aragazului se va da mare, pentru a putea creste acesta si de a fi patruns bine.
Se poate verifica din cand in cand si daca constatam ca este facut se inchide focul aragazului si se mai lasa 10 minute in cuptor, dupa care se ia un cutit si se desprinde de pe marginile cratitei si se va incerca rasturnarea pe un platou cu mare atentie.
Se decoreaza cu frisca si cu bombonele de ciocolata(asta am avut) sau dupa preferinte.
Pofta buna!