Tort de mere

de Silvioara in Torturi, 8 Oct 2011 | 8861 vizualizari

 

Este o prajitura cu mere, cu aluat fraged ca de pandispan, care se poate coace in tava sau in forma de tort. Umplutura de mere se poate inlocui foarte bine si cu branza.

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 4 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 200 gr iaurt simplu
  • 1 praf de copt
  • mirodenii (coaja de lamaie, vanilie)
  • 2 cani cu faina cernuta.

Umplutura:

  • 1 kg de mere rase calite pe foc mic cu 5 linguri zahar, pana scade zeama.
  • La sfarsit se pune o lingurita de scortisoara.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, mirodeniile, se omogenizeaza bine, apoi se pune faina cernuta impreuna cu praful de copt. Consistenta aluatului trebuie sa fie ca cea de pandispan sau chec, deci puteti aprecia daca mai este nevoie sau nu de o lingura cu faina in plus.

Intr-o tava tapetata se toarna jumatate din aluat si se da la cuptor la foc mediu pana se intareste putin deasupra. Atentie! Nu se coace de tot, pana se face aurie, ci doar pana se intareste aluatul deasupra.

Se scoate tava din cuptor, se uniformizeaza deasupra primei foi umplutura de mere si se toarna si cealalta parte de aluat, intinzand usor cu o lingura spre margini. Atentie! Umplutura de mere nu trebuie sa fie zemoasa, prea multa zeama inmoaie blatul de dedesubt si-l face sa para necopt. De asemenea, umplutura nu va fi fierbinte, ci racita la temperatura camerei.

 Se da din nou la cuptor, tot la foc moderat, pe cantul din mijloc al cuptorului. Cand s-a copt frumos deasupra, se opreste focul, se mai lasa in cuptor 2-3 minute si se scoate.

 Se lasa la racit, se scoate din tava, se taie si se pudreaza bine cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere