am ajuns si eu la reteta 100,si nu se putea altfel decat cu un tort
reteta o am de la motan si ii multumesc
Zaharul se pune pe fundul cratitei in care facem tortul si se netezeste uniform.
Merele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi, in asa fel incat sa ramana intregi. Merele se pun in cratita unul langa altul, se umple mijlocul marului cu stafide, se pun cubulete de unt intre ele si se introduc in cuptor pana ce zaharul face spuma (30 min). Se lasa la racit
Blatul-batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecand usor cu lingura de jos in sus, punem si faina cu amoniacul si amestecam usor pana la omogenizare.
Cand merele s-au racit turnam peste ele blatul, netezim si introducem din nou in cuptor 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se rastoarna pe un platou cand este cald