Acest tort se poate servi cu inghetata sau cu un
ceai bun, are un gust dulce acrisor. Blatul e
facut din multa lamaie si seminte de mac iar
glazura e din zahar si zeama de lamaie.
Se amesteca untul (topit) cu zaharul pe urma se adauga ouale pe rind, amestecand bine cu ajutorul mixerului. Se adauga semintele de mac si lamaie (coaja + zeama de la 2 lamai) Adaugati faina si praful de copt, amestecand incet cu o lingura. Cand e gata compozitia turnati-o intr-un vas de chec de aproximativ 20 cm, si introduceti in cuptorul incalzit. Incalziti cuptorul la 180 C si lasati tortul la copt timp de 40 min., inainte sa scoateti tortul, verificati cu o scobitoare daca e gata, introduceti in blat si scoateti dupa cateva secunde, daca de aceasta nu se lipeste compozitia inseamna ca este gata, daca se lipeste mai lasati pentru cateva minute.
Sucul pentru insiropare:
Se incalzeste intr-un vas la foc lent zaharul si se adauga zeama de lamaie, amestecati pana cand acesta s-a topit de tot. Luati de pe foc si insiropati tortul cu acesta zeama de lamaie si zahar, inainte de a face aceasta, trebuie sa faceti cu o scobitoare sau un bat de coctail, gauri in tort pentru a se insiropa cat mai bine. Turnati incet pe deasupra, zeama de lamaie cu zahar si pe urma lasati tortul sa se raceasca complet.
Glazura de zahar: Se amesteca zaharul cu zeama si coaja de la lamaie, si pe urma turnati in mijlocul tortului lasand glazura sa se scurga incet pe tot tortul.
Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html