Tort de inghetata in doua culori/Zebra Ice Cream

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 8 Iul 2011 | 4692 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 albusuri
  • 1 gabenus
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 5 g praf de copt.
  •  Inghetata:
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 350 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 lingura faina/amidon
  • 100 g ciocolata amaruie
  • Vanilie
  • 50 g ciocolata tocata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata in doua culori/Zebra Ice Cream:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul. Se incorporeaza si galbenusul. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste albusri. Se amesteca cu o spatula,dinspre exterior spre interior. Tava cu peretii detasabili se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coace 15 minute,in cuptorul preincalzit,la teperatura medie-mica.

Inghetata:

Cele 2 galbenusuri si cele 2 oua se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga faina/amidonul si se omogenizeaza. Laptele se incalzeste si se toarna peste crema de oua. Amestecul obtinut se toarna intr-o cratita si se pune la foc mediu,amestecand incontinuu timp de 5-7 minute. Se imparte “crema” in doua parti. Ciocolata rupta bucati se topeste la bain marie impreuna cu 2-3 linguri frisca lichida si se toarna in una din cele doua parti. In crema simpla se adauga vanilie si 3 piscoturi inmuiate in cafea si taiate bucati.

 Frisca lichida se bate tare si se imparte in doua. Se incorporeaza in fiecare din cele doua compozitii.

Recipientele cu ingheta se dau la congelator timp de o ora. Tava in care am copt blatul,cu peretii detasabili(sau nu) se imbraca in folie(e mai bine sa folositi folie transparenta,cea de aluminiu da batati de cap la desfacere).

Dupa o ora se scot recipientele cu ingheta si se mixeaza pentru a sparge acele degheata(nu o sa fie prea inghetata).

 In mijlocul tavii se pune o lingura de inghetata de ciocolata,se continua cu una de vanilie si tot asa. Eu nu am pus toata inghetata,am mai oprit putin din fiecare si am facut acelas lucru intr-un castron pentru a avea la décor. Se acopera tava si castronul cu folie si se dau la congelator pentru 2 ore.

Se scoate tava si se pune deasupra inghetatei blatul insiropat cu cafea. Se lasa la congelator peste noapte,acoperita cu folie.

A doua zi se rastoarna tortul pe o farfurie,astfel incat blatul sa fie la baza. Se decoreaza cu globuri de inghetata din castron si ciocolata tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata in doua culori/Zebra Ice Cream" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt