Tort de Craciun

de luminita20_2006 in Torturi, 5 Ian 2011 | 5347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • -6 oua-
  • 6 linguri zahar
  • -6 linguri faina
  • -1 lingura cacao-
  •  parf de copt-
  •  esenta vanilie
  • Crema-
  • 200 ml lapte-
  • 100 gr ciocolata neagra 55% cacao
  • -8 linguri zahar-
  • 250 ml frisca
  • - 1 plic gelatina
  • -3 galbenusuri
  • -1 lingura amidon
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Craciun:

Blat:

Se separa galbenusurile de albus. Albusul se bate bine, apoi se adauga zahar. Cand s-a intarit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se pune faina amestecata cu cacao si praf de copt. Se incorporeaza cate putin. Se imparte compozitia in doua in una din ele se pune cacao se amesteca usor. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune cu ajutorul unei pungi in care s-a pus in una compozitia cu cacao si in alta fara , un rand din aluat alb altul cu cacao si tot asa pana cand se termina compozitia. Se da la cuptor 35 min.

Crema:

Se pune intr-un vas laptele ciocolata bucati si zaharul si se pune la foc. Galbenusurile se amesteca cu amidonul, se toarna laptele peste galbenusuri, apoi se pune iar la foc pana cand se ingroasa crema. Amestecati incontinuu! Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj apoi cand s-a ingrosat crema se ia de pe foc si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca crema. Se bate frisca separat. Cand e rece crema se amesteca cu frisca .

Blatul se taie in trei se insiropeaza pe rand si se pune crema. Am ornat cu pasta de zahar si pasta de lapte praf. Bradutul e facut din blat decupat cu o forma rotunda suprapuse una peste alta si cu crema intre ele, ornat cu royal icing si colorant verde. Omul de zapada din pasta de zahar, la fel si cadourile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (15)

tanyapatap 1

05.01.2011, 17:53

divainbucatarie 1

05.01.2011, 18:49

f dragut si acesta!

mirela0911 1

05.01.2011, 19:51

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata