Tort de clatite cu panna-cotta si mango

de Constelatialeu in Torturi, 22 Ian 2014 | 8723 vizualizari

 

Maine am si eu un sfant,deci maine sunt sfanta Clemetina alias Sf.Clement,asa ca mi-am facut si eu ceva dulce,folosind chestii de prin frigider.....

 

INGREDIENTE

  • 4 clatite de cca 18 cm diametru
  • Panna-cotta
  • 300 ml smantana 32 % grasime
  • 300 ml lapte
  • 120 g zahar brun
  • 10 g gelatina
  • 1 pliculet finesse bourboun-vanilie
  • Jeleu mango
  • 1 fruct mango
  • 3 linguri zahar brun
  • 10 g gelatina
  • Ornat
  • sos de ciocolata Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu panna-cotta si mango:

Mai intai pregatim clatitele, am avut nevoie doar de 4 bucati, restul s-au mancat cu dulceata.

Apoi ne apucam sa pregatim panna-cotta. Laptele cu zaharul le punem la fiert, separat gelatina o hidratam cu apa rece. Cand a inceput sa fiarba laptele si zaharul s-a topit, tragem cratita de pe foc, adaugam gelatina hidratata si amestecam bine. Apoi adaugam smantana si vanilia.

Luam o forma de tort cu inel detasabil, diametru 18 cm, asezam prima clatita, turnam peste ea crema panna-cota, apoi punem alta clatita si tot asa pana terminam clatitele, deasupra vine crema panna-cotta. Dam forma la rece cat timp pregatim jeleul de mango.

Curatam fructul de mango, il feliem si taiem bucatele mici. Punem fructul intr-o craticioara, adaugam 3 linguri de zahar brun si acoperim cu apa. Punem craticioara pe foc sa fiarba pana incep bucatele de mango sa se inmoaie. Separat hidratam gelatina cu apa rece. Cand bucatele au fiert suficient, nici prea moi dar nici foarte tari, tragem cratita de pe foc, adaugam gelatina, amestecam bine.

Scoatem forma din frigider, turnam jeleul si dam din nou la rece. Cand s-a intarit scoatem inelul formei si ornam cu sos de ciocolata.

TIPS-URI

1

Va astept maine la o feliuta....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu panna-cotta si mango" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Sim0na 1

23.01.2014, 21:24

La Multi Ani fata vesela!!!
Tortul cred c-a fost tare bun..

diaconta 1

25.01.2014, 00:03

Foarte faina combinatie ti-ai tras "sfanto"

babi5 1

07.10.2014, 11:09

F

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu gem de prune si budinca de ciocolata