Tort de clatite cu panna-cotta si mango

de Constelatialeu in Torturi, 22 Ian 2014 | 8790 vizualizari

 

Maine am si eu un sfant,deci maine sunt sfanta Clemetina alias Sf.Clement,asa ca mi-am facut si eu ceva dulce,folosind chestii de prin frigider.....

 

INGREDIENTE

  • 4 clatite de cca 18 cm diametru
  • Panna-cotta
  • 300 ml smantana 32 % grasime
  • 300 ml lapte
  • 120 g zahar brun
  • 10 g gelatina
  • 1 pliculet finesse bourboun-vanilie
  • Jeleu mango
  • 1 fruct mango
  • 3 linguri zahar brun
  • 10 g gelatina
  • Ornat
  • sos de ciocolata Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu panna-cotta si mango:

Mai intai pregatim clatitele, am avut nevoie doar de 4 bucati, restul s-au mancat cu dulceata.

Apoi ne apucam sa pregatim panna-cotta. Laptele cu zaharul le punem la fiert, separat gelatina o hidratam cu apa rece. Cand a inceput sa fiarba laptele si zaharul s-a topit, tragem cratita de pe foc, adaugam gelatina hidratata si amestecam bine. Apoi adaugam smantana si vanilia.

Luam o forma de tort cu inel detasabil, diametru 18 cm, asezam prima clatita, turnam peste ea crema panna-cota, apoi punem alta clatita si tot asa pana terminam clatitele, deasupra vine crema panna-cotta. Dam forma la rece cat timp pregatim jeleul de mango.

Curatam fructul de mango, il feliem si taiem bucatele mici. Punem fructul intr-o craticioara, adaugam 3 linguri de zahar brun si acoperim cu apa. Punem craticioara pe foc sa fiarba pana incep bucatele de mango sa se inmoaie. Separat hidratam gelatina cu apa rece. Cand bucatele au fiert suficient, nici prea moi dar nici foarte tari, tragem cratita de pe foc, adaugam gelatina, amestecam bine.

Scoatem forma din frigider, turnam jeleul si dam din nou la rece. Cand s-a intarit scoatem inelul formei si ornam cu sos de ciocolata.

TIPS-URI

1

Va astept maine la o feliuta....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu panna-cotta si mango" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Sim0na 1

23.01.2014, 21:24

La Multi Ani fata vesela!!!
Tortul cred c-a fost tare bun..

diaconta 1

25.01.2014, 00:03

Foarte faina combinatie ti-ai tras "sfanto"

babi5 1

07.10.2014, 11:09

F

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite, cu ciocolata si banane