Este un desert usor de realizat si indragit de noi. Il fac adesea seara pe post de cina.
Pentru umplutura: amestecam intr-un bol branza de vaci cu zaharul, galbenusul si smantana. Dupa ce este omogenizata compozitia adaugam scortisoara si stafidele si amestecam pana ce obtinem o crema groasa .
Pentru clatite : Se incalzeste laptele cu untul amestecandu-se incet pana la topirea completa a untului. Intr-un bol mare se amesteca ouale cu zaharul si cu faina, facandu-se o pasta omogena. Se toarna apoi laptele caldut si se omogenizeaza bine, la sfarsit se adauga aromele in functie de preferinte. Am copt clatitele in tigaia peste care treceam inainte cu un servetel imbibat in ulei si peste fiecare clatita pusa pe platou punem cate o lingura din crema de branza de vaci si intindem bine in strat subtire .
La sfarsit se toarna peste tort in functie de preferinte crema de ciocolata, glazura de ciocolata alba, dulceata de fructe de padure…ce preferati . Eu am ales varianta cu dulceata de fructe de padure si am pudrat cu putin zahar.
Se serveste cald , eu dupa aceea incalzesc feliile individual taiate la cuptorul cu microunde.