Tort de ciocolata cu zmeura

de Irina in Torturi, 7 Oct 2014 | 8594 vizualizari

 

Un tort aniversar facut cu drag si multa ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 3linguri faina
  • 3 lnguri cacao
  • esenta de rom
  • esenta de migdale
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g ciocolata cu lapte Milka taiata marunt
  • Pt crema de ciocolata cu zmeura:
  • 100 g ciocolata cu crema de zmeura Milka
  • 50 g smantana
  • Pt glazura:
  • 100 g ciocolata 75%
  • 100 g ciocolata cu crema de zmeura Milka
  • 100 g smantana
  • 1 cub unt
  • fulgi de migdale
  • litere decorative Dr Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu zmeura:

Blatul:

Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, pana s-a topit zaharul de tot.

Am adaugat cacao, albusurile batute spuma si esenta de rom si migdale.

Am incorporat faina in ploaie si praful de copt, iar la final bucatelele de ciocolata.

Am tapetat o tava cu hartie de copt si am pus compozitia. Am dat la cuptor pana s-a copt, cam 15 minute, nu mai mult, pentru ca blatul a iesit subtire.

Cand s-a racit putin blatul am decupat doua cercuri de 12 cm diametru.

Crema:

Am topit ciocolata cu crema de zmeura si am adaugat putina smantana, mai putina decat la crema ganache. Gustul cremei seamana cu cel al bomboanelor fondante.

Am folosit o forma de tort cu fundul detasabil. Am pus intai un cerc de blat, l-am uns cu crema de ciocolata cu zmeura si am pus celalalt blat deasupra. Am pus forma la frigider.

Glazura:

Smantana se pune pe foc, se adauga ciocolata rupta in bucati mici si se omogenizeaza. 

Se adauga un cub de unt si se amesteca pana se topeste.

Se da glazura la rece.

Se toarna glazura peste tort, se decoreaza cu fulgi de migdale si se decoreaza cu ajutorul unui poche.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Sweet Love