Un tort aniversar facut cu drag si multa ciocolata.
Blatul:
Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, pana s-a topit zaharul de tot.
Am adaugat cacao, albusurile batute spuma si esenta de rom si migdale.
Am incorporat faina in ploaie si praful de copt, iar la final bucatelele de ciocolata.
Am tapetat o tava cu hartie de copt si am pus compozitia. Am dat la cuptor pana s-a copt, cam 15 minute, nu mai mult, pentru ca blatul a iesit subtire.
Cand s-a racit putin blatul am decupat doua cercuri de 12 cm diametru.
Crema:
Am topit ciocolata cu crema de zmeura si am adaugat putina smantana, mai putina decat la crema ganache. Gustul cremei seamana cu cel al bomboanelor fondante.
Am folosit o forma de tort cu fundul detasabil. Am pus intai un cerc de blat, l-am uns cu crema de ciocolata cu zmeura si am pus celalalt blat deasupra. Am pus forma la frigider.
Glazura:
Smantana se pune pe foc, se adauga ciocolata rupta in bucati mici si se omogenizeaza.
Se adauga un cub de unt si se amesteca pana se topeste.
Se da glazura la rece.
Se toarna glazura peste tort, se decoreaza cu fulgi de migdale si se decoreaza cu ajutorul unui poche.