Tort de ciocolata

de Andreea Baraboi in Torturi, 21 Iul 2014 | 2726 vizualizari

 

Cum ieri in viata mea a fost un eveniment foarte important . adica au venit pt prima data nasii mei care ma vor cununa peste 2 saptamani, Si stiind ca nasei mele ii place foarte mult ciocolata am decis sa fac acest tort special pt ea. Au fost foarte incantati cum desigur a fost si sotul, socrii , parintii si nasul. Noi ne-am bucurat de acest tort si ne-a racorit deoarece cu atmosfera de afara si dupa un pranz copios a functionat perfect ca desert.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 cana si 3 sferturi de faina
  • 1 cana lapte
  • 2 cani zahar
  • 3/4 cana cacao
  • jumatate cana unt topit
  • 2 oua
  • o cana apa fierbinte
  • o lingurita jumate praf copt
  • o lingurita jumate bicarbonat sodiu
  • 1 esenta vanilie
  • Crema:
  • 300 g ciocolata amara
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 ml frisca batuta
  • ORNAMENT
  • Jumatate ciocolata alba rasa
  • pasta de martipan
  • plus colorant alimentar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blatul:

Intr-un bol adaugam asa: faina, cacaoa, zaharul, untul topit, laptele, bicarbonatul, praful de copt, ouale,si esenta. Amestecam bine toate ingredientele si continuam asa cel putin 3 minute dupa care adaugam apa fierbinte, amestecam initial cu o lingura de lemn dupa care batem cu mixerul 5 minute. Nu  va speriati daca compozitia rezulta putin lichida deoarece asa trebuie sa iasa. 

Am luat aceasta reteta de pe blogul JamilaCuisine. 

Foc potrivit circa 50 minute. Blatul este bine de  taiat a  doua zi 

Crema:

Ciocolata o vom rupe cubulete mici peste care adaugam frisca lichida si le lasam la foc foarte mic sa se topeasca dupa care o dam la rece. 

Batem frisca bine cu mixerul, dupa care incepem sa o incorporam in compozitia care deja este rece de la frigider cea cu ciocolata. Pana obtinem un mousse de ciocolata . 

Blatul il vom taia in 3 dupa care vom proceda in felul urmator. 

Eu blatul nu l-am insiropat deoarece este foarte moale si l-am lasat fara ornament la frigider pt o noapte. 

Peste fiecare blat taiat adaugam  mousse-ul de ciocolata care l-am intins  foarte bine pe foaia de blat si asa am continuat pana la ultimul blat.

Dupa cum v-am zis si mai sus l-am lasat o noapte la rece .

A dupa zi am format floricelele de martipam care le-am dat culoare cu colorant alimentar si le-am dat la rece pana e gata tortul.

Pe marginile  tortului eu l-am ornat cu ciocolata rasa  cu o zi inainte si data la rece  dar se poate folosi  fulgi de migdale sau ce doriti Dvs .

Pentru partea de sus a  tortului eu am folosit poosul in forma de  stea  cu care am format circa nu stiu cate stelute :))))))

Iar peste aceste stelute am decorat cu floricele de  martipan . Acesta este tortul meu , sper sa va placa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu crema de castane.