Se prepara foaia : se topesc pe foc untul, mierea si 10 gr zahar . Cand s-au topit se adauga cerealele si se amesteca bine.
Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt si se aseaza cerealele pe fundul acesteea apasand bine cu mana pana se uniformizeaza. Se baga la cuptor la foc potrivit timp de 20 min dupa care se lasa la racit.
Crema
Se zdrobesc capsunii cu blenderul si se pun pe foc impreuna cu zaharul tos. Se fierb timp de cinci minute dupa care se iau de pe foc si se adauga gelatina cu gust de capsuni . Se lasa la racit timp in care preparam frisca.
Intr-un pahar se pune gelatina fara gust impreuna cu un pic de frisca lichida si se amesteca bine. Intr-o craticioara se fierb aprox 50 ml frisca si se toarna peste gelatina din pahar.
Restul de frisca se bate bine , se adauga cele doua linguri de zahar pudra dupa care se adauga treptat gelatina din pahar. E bine sa o strecurati in momentul cand o puneti.
Se imparte frisca in doua parti egale. In jumatate din aceasta se adauga capsunii deja raciti si se amesteca bine.
Montare:
Se pune stratul de cereale pe fundul unei tavi cu pereti desmontabili. Se toarna intercalat cele doua creme. Odata cea cu capsuni, odata cea alba si tot asa pana terminati cu un strat subtire de crema de capsuni.
Pentru ornare am folosit sirop de capsuni, am turnat un pic deasupra si cu o lingurita am amestecat usor.
Se lasa la rece cateva ore inainte de a se servi.