Eu am facut tortul asta cu biscuiti petit beure...aici nu am reusit sa gasesc ceva mai tare cum sunt aia populari din Romania ...
Din pacate nu am apucat sa mai fac poza la tot tortul ci doar la ultima portie care a fost savurata azi tot de sarbatorit.
Intai se pregateste clasicul sirop. Eu l-am facut din 20 linguri de zahar si 750ml apa si coaja de lamaie rasa. Dupa ce a fost gata l-am strecurat si l-am lasat putin la racit.
Crema am facut-o astfel:
Am pus la topit ciocolata cu untul, aici in Grecia ciocolata de menaj chiar e foarte buna fata de cea care se gaseste in Romania, si se gaseste sub forma de tablete normale. Se lasa la racit ciocolata topita.
se bat cei 400 ml de crema de lapte cu cele doua linguri de zahar pudra pana se face frisca tare. Daca intr timp ciocolata nu s-a racit se pune pe intr-un castron cu apa cat mai rece si se tine in el pana se raceste. Dupa ce s-a racit ciocolata se amesteca incet frisca cu aceasta ciocolata topita. Eu personal am mai pus cacao pentru mi s-a parut ca e prea slaba crema la gust din punctul asta de vedere. Dupa ce am amestecat se adauga si coniacul sau esenta de rom dupa plac. Se lasa si crema la racit vreo 10-15 minute.
Intre timp incepem sa asamblam tortul. Siropul in timpul asta a devenit tocmai bun de utilizat si se incepe a se pune primul strat de biscuiti pe platou, e de preferat sa aveti un platou patrat...dar merge si unul rotund mai mare. Se inmoaie biscuitii pe rand in sirop, adica se scufunda o data de doua ori cel mult in sirop, pt a nu se sfarama prea tare, si incep sa se aseze pe platou unul langa celalalt. Dupa ce s-a pus un strat de biscuiti se toarna unul de crema apoi iar unul de biscuiti si tot asa pana se termina una sau alta :D...
La ornat...eu nu am avut idei prea multe si am ras doar niste ciocolata pe el.