Tort de aniversare

de diaconta in Torturi, 9 Iul 2011 | 8875 vizualizari

 

Tortul acesta a fost facut la rugamintea unei vecine care o sarbatorea pe soacra ei.Mi-a cerut asta cu mult drag,asa ca m-am straduit sa iasa ceva deosebit.Sper ca va fi pe placul invitatilor,mai ales ca are foarte multe fructe si o crema lejera cu iaurt.Imi pare rau ca pozele nu au fost prea reusite,recunosc ca nu ma prea pricep sa scot in evidenta aspectul preparatelor.Nu stiu daca voi reusi sa va prezint si sectiunea,dar in pozele intermediare am surprins putin si "interiorul " tortului.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • O cana zahar
  • 5 linguri apa
  • O cana faina(plus o lingura daca este cazul)
  • Zeama de lamaie
  • 3 linguri ulei
  • ½ praf de copt
  • Zahar vanilat

Crema de piersici

  • 1 iaurt 500 gr de piersici (Yogobella imi place mie,are si bucati de fructe)
  • 1 compot mare de piersici
  • 10gr gelatina fin maruntita(transparenta)
  • 200 ml frisca lichida

    Crema de visine

  •  
  • 1 iaurt 500 gr de visine(sau alt fruct)
  • 10 gr gelatina fin maruntita
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml sirop de compot sau apa

Pentru décor am folosit piersici,caise,coacaze rosii,afine,portocale,limetta,kiwi,visine,frisca si tort gelee transparent.

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de aniversare:

Blatul cu albusul oparit este foarte pufos si nu trebuie insiropat,de aceea mi s-a parut potrivit pentru o combinatie de crema fina si multe fructe.
Se separa ouale.Albusurile se bat cu un praf de sare pana cand se obtine o spuma  care sta bat.Zaharul impreuna cu cele cinci linguri de apa  si zeama de lamaie se pun pe foc si se fierbe un sirop.Siropul fierbinte se pune peste albusuri mixand  in continuare.Spuma va deveni lucioasa si isi va pastra consistenta.Este momentul sa adaugam pe rand galbenusurile si zaharul vanilat.Adaugam incet cele trei linguri de ulei.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in spuma de oua,amestecand usor pentru ca spuma sa nu se lase.
Punem amestecul intr-o tava tapetata si dam la cuptor pentru 20 de minute.
Lasam blatul sa se raceasca si intre timp pregatim cele doua creme.

Crema de piersici

Frisca se bate spuma (se pune intaritor daca este cazul) dupa care se adauga iaurtul de fructe,amestecand in continuare cu mixerul.Gelatina se pune la hidratat in 100ml sirop de la compot,se pune la incalzit pana se topeste(nu trebuie sa fiarba) si se toarna peste amestecul de frisca cu iaurt,omogenizand bine compozitia.

Piersicile le vom taia bucati ,o parte le vom pune in crema,iar altele le vom folosi la ornat.

Crema de visine

Se prepara la fel ca si prima crema.

 Asamblare:

Pentru décor am folosit piersici,caise,coacaze rosii,afine,portocale,limetta,kiwi,visine,frisca si tort gelee transparent.
Taiem blatul in doua pe orizontala.
Se pune o folie in forma in care am copt blatul,punem un strat de crema de piersici,apoi piersicile taiate bucati si iar crema.Asezam primul blat.Apasam putin ca sa se aseze crema cat mai bine intre cele doua blaturi.
Punem crema de visine,tot asa alternand cu visine din compot(din acelea puse la pastrare pentru prajituri).Apoi cel de-al doilea blat.
Punem la frigider pana a doua zi,cand il rasturnam pe un platou si il ornam cu frisca si fructe.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de aniversare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 35 %
999.99 lei
649.99 lei

COMENTARII (89)

diaconta 1

16.07.2011, 17:25

Soryna multumesc,te-as servi cu mare drag,dar nu am gustat nici eu,era pentru cineva

Bucataras Medi 1

17.07.2011, 21:41

Valeu cat de bine arata...................la multi ani sarbatoritei...................

diaconta 1

17.07.2011, 21:42

Medi si mie mi-a placut si-am poftit la el ca stiu ca era frumos pe dinafara dar delicios pe dinauntru

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Delaco" la ghiveci